Update december 2021: Deze subsidiepot is op. Als alternatief kunnen wij STAP-subsidie aanbieden waarmee je € 1.000 subsidie kunt krijgen voor het volgen van een training.

 

Goed nieuws! Dit voorjaar konden wij via de Wij Techniek subsidie (Nederland Leert Door) 100 mensen uit de installatietechniek een gratis training laten volgen. De vraag was enorm en we moesten toen helaas veel mensen teleurstellen. Gelukkig mogen wij nu nog meer mensen via deze tijdelijke subsidieregeling een training aanbieden!

De Nederland Leert Door subsidie stimuleert (om)scholing. Juist in de installatiebranche is dit erg belangrijk. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. Windmolens, zonnepanelen, robotisering, slimme laadpalen, infrastructuur, klimaat neutrale fabrieken en kantoren. Overal komt techniek bij kijken. Hiervoor heb je uiteraard technische kennis nodig. Vaardigheden als leidinggeven, projecten managen, effectief omgaan met je tijd, verkoopgesprekken voeren en kennis overdragen, zijn daarbij net zo belangrijk. IPV Training & Advies mag samen met IMK Opleidingen daarom de onderstaande 6 trainingen aanbieden.

Of je nu werkt in ‘het veld’, in een fabriek of op kantoor, iedereen die in de installatiebranche werkt, mag een gratis training aanvragen.

Lees hier verder

Gerelateerde
trainingen en opleidingen

Voor wie is de Wij Techniek NL leert door?

Iedereen die in de installatiebranche werkzaam is of wil zijn, mag gebruik maken van de Wij Techniek subsidie. Of je in loondienst bent, een flexibel contract hebt of als ZZP-er werkt, dat maakt verder geen verschil. Het is voor iedereen vanaf 18 jaar tot aan zijn of haar pensioen. Als je als zelfstandige werkt, dan dient jouw SBI-code gerelateerd te zijn aan de installatiebranche.

De organisatie waarvoor je werkt of gaat werken dient aangesloten te zijn bij Wij Techniek.

Alle beroepen komen in aanmerking. Van engineer tot monteur, van werkvoorbereider tot projectmanager, van HR-medewerker tot administratief medewerker en van leerling tot eigenaar  en directeur.

Welke sectoren mogen subsidie aanvragen?

Deze subsidie is er voor de technische installatietechniek. Denk hierbij aan:

  • Infratechniek en mobiliteit
  • Gas, water en licht techniek
  • Klimaattechniek
  • Elektrotechniek
  • Koeltechniek
  • Sanitairtechniek
  • Energie
  • Woningbouw en utiliteitsbouw

De enige voorwaarde is dat jouw werkgever bij Wij Techiek aangesloten is. Personeelszaken kan jouw hier inzicht in verstrekken.

Hoe vraag je de Wij Techniek subsidie aan?

Om de Nederland Leert subsidie voor de installatiesector aan te vragen, dien je de volgende stappen te volgen.

Let op: meld je dus niet aan via de IPV Training & Advies website of die van IMK Opleidingen, want dan krijg je zelf de volledige factuur. 

Stap 1: Kies een training uit ons Wij Techniek-aanbod.

Stap 2: Vul de toestemmingsverklaring en het aanmeldformulier volledig in.

De trainingen met het label “€ 0 via Wij Techniek” zijn volledig gratis* als wordt voldaan aan alle gestelde eisen.
*Wij Techniek betaalt samen met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) de opleiding als beide formulieren volledig en correct zijn ingevuld.

Download hier het aanmeldformulier en de toestemmingsverklaring.

Geef bij “gewenste opleiding” op het aanmeldformulier aan welke datum en locatie jouw voorkeur heeft. Dan kunnen wij proberen rekening te houden met deze voorkeur. Hier kunnen we geen garantie op geven.

Stap 3: Opsturen beide formulieren en kopie ID-bewijs

Stuur het ingevulde aanmeldformulier, de toestemmingsverklaring en een kopie van je geldig ID-bewijs naar servicepunt@wij-techniek.nl. Nadat Wij Techniek jouw aanvraag heeft ontvangen, krijg je per mail een bevestiging. Hierin staat dat wij contact met je opnemen.

Stap 4: Afstemming van de trainingsdag en locatie

Als wij de goedkeuring van Wij Techniek hebben ontvangen, nemen we telefonisch of per e-mail contact met je op over de startdatum.

Wij verwerken aanmeldingen op volgorde van binnenkomst. Hoe eerder jij je aanmeldt, des te groter de kans dat je naar de locatie van jouw voorkeur kunt gaan.

Meer informatie over de aanmeldingsprocedure en toestemmingsverklaring lees je op de speciale NL Leert Door subsidiepagina van Wij Techniek.

Ik wil een training volgen. Moet ik mijn werkgever hierover inlichten?

Het is niet nodig om jouw werkgever te informeren dat je een training gaat volgen. De aanvraag doe je namelijk uit persoonlijke titel. Als je de training onder werktijd volgt, is het uiteraard wel verstandig om jouw werkgever hierover te informeren.

Tot wanneer kan ik gebruik maken van de NL Leert Door subsidie?

De trainingen die wij aanbieden via Wij Techniek moeten voor 31 december 2021 plaats hebben gevonden.

We hebben slechts 200 plekken beschikbaar.  Afgelopen voorjaar waren de 100 plekken binnen 1 week vergeven. Dus wacht vooral niet te lang met aanmelden. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt. VOL = VOL.

Ik ben een werkgever en zou een heel team op willen geven voor een training, kan dat?

Deze subsidieregeling kan helaas niet ingezet worden voor incompany doeleinden.
Wel kunnen jullie maximaal 3 deelnemers per trainingslocatie opgeven.

Let op: elke deelnemer dient zelf de aanvraag te doen via stappen zoals hierboven beschreven.

Wat als er weer een lockdown komt, gaan de trainingen dan door?

Als het minimum aantal deelnemers bereikt is, gaan onze trainingen altijd van start. Dat noemen wij onze “altijd-door-garantie”. Mocht het vanwege de regels van het RIVM niet klassikaal doorgaan, dan trainen we digitaal. Hier zijn we volledig op ingericht.

Heb ik bij jullie trainingen een QR-code nodig?

Tijdens de training verzorgen wij een lunch. Daardoor worden de locaties die wij gebruiken, gezien als een horecagelegenheid en dien je bij binnenkomst een geldige QR-code te tonen.

Reviews van deelnemers

IPV Training & Advies wordt gemiddeld beoordeeld met een 8.5 uit 10 op basis van 3496 beoordelingen

8 / 10
11 juli 2022
Aad Benschop
Training Coachend leidinggeven
Goede interactieve training waar voldoende aspecten voor Coachend leiderschap aan bod komen. De samenstelling van de groep kan wel bepalend zijn.
10 / 10
03 juni 2022
Djaswan Laldjising
Training Coachend leidinggeven
Het inzicht krijgen en kunnen anticiperen op verschillende soorten gedrag van mensen, we zijn tenslotte allemaal mensen!
8 / 10
02 juni 2022
Paola Hoogervorst
Training Coachend leidinggeven
Deze training zou iedere leidinggevende een keer gevolgd moeten hebben. Coachend leidinggeven past in de huidige tijd. Waarbij je talenten van medewerkers zo goed mogelijk...
Lees  meer   minder 
8 / 10
01 juli 2021
Mariët van Veldhuizen
Training Coachend leidinggeven
Erg leerzaam en praktisch
9 / 10
08 mei 2021
Yvonne Spits
Training Coachend leidinggeven
De cursus heeft een goede balans tussen theorie en praktijk. Ik kan zeker met hetgeen ik geleerd heb aan de slag.
8 / 10
04 juli 2019
Petra de Haan
Training Coachend leidinggeven
Heel leerzaam, kan ik echt mee verder in de praktijk. Mede door goede instructie van de trainer.
9 / 10
23 juni 2022
Romy Stuut
Training Coachend leidinggeven
Ik zou de vragenlijst van disc erbij pakken en vragen of ze samen met mij wilt kijken in welke kleur hij of zij zit. Daarnaast...
Lees  meer   minder 
8 / 10
10 juni 2013
Anoniem (bekend bij IPV)
Training Coachend leidinggeven
Veel ruimte voor het stellen van vragen en het bespreken van praktijkervaringen. Handige theorieën geleerd die goed toepasbaar zijn.
Bekijk alle reviews
Studieadvies background

Studieadvies op maat?

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

IPV Studie adviseur
Icoon nieuwsbrief

Niks missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Vraag nu gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief aan! Laat je inspireren door interessante artikelen, whitepapers en de nieuwste informatie over onze trainingen en opleidingen.


    Copyright © 2012 - 2022 - IPV Training & Advies B.V.