Wil je jouw kennis en kunde naar een volgend niveau brengen en overweeg je om een opleiding te volgen met het STAP-budget? Wij nemen je in een notendop mee wat het STAP-budget inhoudt en hoe het jou verder gaat helpen.

Wat is het STAP-budget?

1000 euro stap subsidie | IPV Training & Advies

De afkorting STAP staat voor STimulering ArbeidsmarktPositie. Het STAP-budget is door de Nederlandse overheid in het leven geroepen om professionals financieel te stimuleren tot het volgen van een opleiding, cursus of training.

Iedereen die in aanmerking komt voor het budget kan jaarlijks maximaal €1.000,- aanvragen voor het vergroten van professionele kennis en kunde. Je hoeft niet per se een baan te hebben om in aanmerking te komen voor het STAP-budget, ook mensen die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging kunnen middels het budget hun kansen vergroten.

Welke opleidingen volg je met de STAP-subsidie

Volg volledig gratis trainingen zoals de cursus Projectmanagement of De effectieve teamleider. Met een aanvullendeeigen bijdrage kan je via IPV Training & Advies ook opleidingen zoals Human Resource Management A en Accountmanagement A volgen. Klik hier voor een totaaloverzicht van de trainingen en opleidingen die IPV Training & Advies aanbiedt.

Wiebertje!Schriftelijke communicatie

Waar moet ik op letten met de aanvraag van een opleiding met STAP-budget?

Voordat je het STAP-budget gaat aanvragen is het belangrijk dat je controleert of jouw beoogde opleiding in het scholingsregister van DUO staat. Het STAP-budget is alleen bedoeld voor opleidingen die terug te vinden zijn in dit officiële register. Bij IPV Training & Advies heb je geluk, want bijna iedere training en opleiding uit ons aanbod kan gevolgd worden met het STAP-budget.

Naast de opleider moet je zelf ook aan enkele voorwaarden voldoen. Zo kunnen alleen personen tussen de 18 en de AOW gerechtigde leeftijd een STAP-budget aanvragen. Daarnaast ontvang je geen studiefinanciering en ben je al 24 maanden woonachtig of werkzaam in Nederland.

Volg een opleiding met het STAP-budget bij IPV Training & Advies

STAP subsidie | IPV Training & Advies

Word samen met IPV Training & Advies beter in het werk wat je doet, of gooi het met een omscholing over een andere boeg. Om- en bijscholing is ideaal om aantrekkelijk te blijven voor werkgevers. Daarnaast kan een omscholingstraject een flinke stap in de goede richting zijn wanneer je werk zoekt in jouw droombranche. Zit je al in jouw droombranche? Verstevig dan je positie door middel van bijscholing, je bent immers nooit te oud om te leren!

Daarnaast heeft jezelf om- of bijscholen ook enkele persoonlijke voordelen:

  • Een kwalitatieve training zorgt voor geluk op de werkvloer, wat je vervolgens meeneemt naar huis.
  • Na het volgen van een opleiding met het STAP-budget is de kans om te groeien in je functie groter, waardoor je zelfvertrouwen een boost krijgt.
  • Tot slot worden je kansen op de arbeidsmarkt vergroot.

Heb je een interessante training of opleiding op onze website gevonden? Doe dan een STAP-vooraanmelding via de website. Lees hier hoe je het STAP-budget kunt aanvragen. Bij vragen kan je ons telefonisch bereiken op het telefoonnummer 073 – 800 18 00 of via het studieadvies contactformulier.