Dankzij de STAP-subsidie is jezelf omscholen nog nooit zo leuk geweest, want je kan jouw favoriete training nu (deels) gratis volgen! Met de STAP-subsidie kun jij jaarlijks maximaal € 1.000 aanvragen om een training, cursus of opleiding naar keuze te volgen.

Waarom kiezen voor de STAP-subsidie?

STAP subsidie | IPV Training & AdviesDe STAP-subsidie is in het leven geroepen om burgers te stimuleren om te investeren in hun persoonlijke ontwikkeling. STAP staat voor Stimulering ArbeidsmarktPositie, valt onder Leven Lang Ontwikkelen en heeft als doel om de positie van burgers op de arbeidsmarkt te versterken en verdere ontwikkeling te bevorderen. Met deze regeling worden mensen gestimuleerd om zelf de touwtjes in handen te nemen van hun loopbaan, met het doel duurzaam inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. Vanaf 1 maart 2022 kun jij ook je eigen STAP-budget aanvragen, waarbij je per jaar maximaal €1.000 inclusief btw ontvangt voor het volgen van een opleiding, training of cursus naar keuze.

De voorwaarden van de STAP-subsidie 2023

In beginsel komt elke burger met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt in aanmerking voor de STAP-subsidie 2022. Het is dus om het even of je werkzoekend, werknemer of zzp’er bent. Toch moet je nog aan een aantal STAP-budget voorwaarden voldoen om de regeling succesvol aan te kunnen vragen.

  • Zo dien je reeds de 17 jaar te zijn gepasseerd en mag je de AOW-gerechtigde leeftijd nog niet hebben bereikt.
  • Bovendien moet je als een burger van de Europese Unie worden aangemerkt en mag je nog geen andere vorm van tegemoetkoming ontvangen.
  • Ook dien je de door jou gevolgde training of opleiding zo goed mogelijk af te ronden, waarbij van je wordt verwacht dat je voor tenminste 80% aanwezig bent.
  • Tot slot moet er logischerwijs nog voldoende budget voor de STAP-subsidie over zijn.

Bekijk hier ons complete aanbod

Wiebertje!Schriftelijke communicatie

Zelf STAP-subsidie aanvragen

1. Training kiezen bij IPV Training & Advies
Je start met het kiezen van een training die bij jouw leerdoel past. Onze professionele STAP-adviseurs staan voor jou klaar om te helpen bij deze keuze. Samen met hen bespreek je jouw leerwensen, waarna zij je voorzien van een vrijblijvend advies. Neem gerust contact op met onze STAP-adviseurs via 073 – 800 18 00 of door ons contactformulier in te vullen.
2. Vooraanmelding maken
Heb je jouw keuze gemaakt? Dan kan je een vooraanmelding maken voor deze training. Kies jouw gewenste datum en locatie en doe een vooraanmelding middels de STAP-subsidie inschrijfknop. Vervolgens ontvang je van ons een bevestigingsmail met alle informatie van jouw vooraanmelding.
3. STAP-subsidie aanvragen bij het STAP-portaal
2 werkdagen na jouw vooraanmelding ontvang je van ons een e-mail met jouw STAP-aanmeldingsbewijs. Deze pdf moet je indienen bij het STAP-portaal van het UWV. Meld je op de door ons aangegeven datum aan bij het STAP-portaal om jouw subsidie aan te vragen.
4. Goedkeuring van het UWV
Jouw subsidieaanvraag ligt nu in de handen van het UWV. Zij bekijken of je in aanmerking komt voor de STAP-subsidie en geven jou akkoord of je de gewenste training mag volgen. Wij informeren jou uiterlijk drie weken voor aanvang of de training doorgaat.
5. Training volgen
Het is tijd voor de eerste trainingsdag! Wij wensen jou veel leerplezier.

Het aanvragen van het STAP-budget is heel eenvoudig. Bekijk hieronder de video:

STAP-subsidie tijdvakken

De overheid heeft ervoor gekozen om iedere 2 maanden een nieuw bedrag aan STAP-subsidie vrij te geven. Op die manier voorkomen ze dat in een keer alle subsidie op is. De datum dat je jouw budget aan kunt vragen is afhankelijk van de startdatum van jouw trainingen. Zie het schema hieronder.

Aanvragen STAP budget vanafEerst mogelijke startdatum van je training of opleiding
(4 weken na aanvraag)
Uiterste startdatum van je training of opleiding
(binnen 6 maanden na einddatum tijdvak)
3 juli 202331 juli 20232 maart 2024
4 september 20232 oktober 202330 april 2024
1 november 202329 november 202330 juni 2024

Bij de STAP-regeling geldt: OP = OP. Dus het is belangrijk je aanvraag bij het STAP-portaal direct in te dienen op de eerste dag dat dit mogelijk is.

Let op: om dit te kunnen doen, heb je zoals hierboven beschreven is, een STAP-vooraanmeldingsbewijs nodig. Vraag die dus ruim voor de start van een nieuw tijdvak aan.

Subsidie STAP besteden bij IPV Training & Advies

Wil jij jezelf verder ontwikkelen en heb je zin om zelf de regie te nemen over jouw verdere loopbaan? Wacht dan niet langer en vraag de STAP-subsidie aan! Met het subsidie STAP kun jij namelijk een door jou gewenste training, opleiding of cursus uitkiezen en laat nu ons gehele aanbod in aanmerking komen om te volgen met de STAP-regeling. Ideaal! Kun je wel wat extra hulp gebruiken bij het gehele aanmeldproces of zit je met vragen over de STAP-subsidie? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze STAP-adviseurs door ons te bellen via 073 – 80 01 800 of door ons contactformulier in te vullen. Wij staan graag voor je klaar!