Laatste update 18 januari 2022

Wij krijgen vaak de vraag welke invloed het coronavirus heeft op onze trainingen en opleidingen. Daarom hebben wij voor jullie hieronder enkele van de meest gestelde vragen opgesomd. Staat jouw vraag hier niet bij? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Kunnen trainingen en opleidingen altijd doorgaan?

Dat kan zeker! Wij hebben namelijk een altijd-door garantie. Wanneer het minimum aantal deelnemers is bereikt, gaan onze trainingen en opleidingen hoe dan ook door. Wij geven klassikale trainingen als het mag en online trainingen als het niet anders kan.

Wat doet IPV Training & Advies om verspreiding van het virus te voorkomen?

Wij volgen te allen tijde de meest recente maatregelen van het RIVM. Vanaf 25 september 2021 is het verplicht om in horecalocaties in bezit te zijn van een geldig Coronatoegangsbewijs (QR-code). Onze trainingen en opleidingen vinden plaats in een horecagelegenheid. Deze locaties zijn verplicht iedereen bij binnenkomst te checken op een geldig Coronatoegangsbewijs (QR-code). Wij vragen daarom alle deelnemers om dit bewijs mee te brengen.

Wil je weten hoe je dit kunt doen? Kijk dan op https://coronacheck.nl/nl. Ook is het mogelijk om op papier een QR te krijgen. Meer informatie: https://coronacheck.nl/nl/print/.

De enige uitzondering is de locatie van Technohub in Woerden. Zij vallen onder een onderwijslocatie en daar wordt niet om een QR-code gevraagd.

Uiteraard houden wij ons aan de door de overheid voorgeschreven richtlijnen en ons coronaprotocol.

We beseffen dat dit voor sommige mensen veel gevraagd is. Helaas zijn wij gebonden aan de regels van de overheid en de locaties. Daarom hopen we op jullie begrip en medewerking.

Wij vragen alle deelnemers om bovendien onderstaande adviezen te volgen:

 • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten en/of koorts.
 • Hoes en nies in de binnenkant van je elleboog.
 • Waarborg een goede hygiëne en was je handen regelmatig.
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze weg na gebruik.
 • Vermijd handen geven en omhelzingen.

Wat doen de trainingslocaties om verspreiding te voorkomen?

Al onze trainingslocaties hebben verschillende maatregelen getroffen om jouw veiligheid te kunnen waarborgen. Ook zij volgen de meest recente richtlijnen van het RIVM.

Enkele voorbeelden van de maatregelen:

 • Een Coronatoegangsbewijs (QR-code) is vereist voor toegang, zie ook vorige vraag.
 • Het dragen van een mondkapje is verplicht bij verplaatsing binnen de locatie (bv als je naar het toilet gaat of de coffee corner bezoekt)
 • De maximale capaciteit is afgestemd op het aantal vierkante meters van de trainingszalen.
 • Trainingslocaties worden grondig schoongemaakt voor, tussendoor en na de trainingen.
 • Alle deelnemers worden bij aankomst verzocht om door te lopen naar de zaal en niet te wachten bij de ingang.
 • Na afloop vragen wij je om de uitgestippelde looproute te volgen en direct het pand te verlaten.

Ik heb me ingeschreven voor een training, maar door gezondheidsredenen of vanuit andere overwegingen ben ik niet in staat om de training te volgen.

Uiteraard zorgen wij ervoor dat je de training kosteloos kunt verplaatsen naar een ander moment. Wij vragen je om minimaal twee weken van tevoren telefonisch contact met ons op te nemen om een nieuwe datum in te plannen. Natuurlijk is het ook mogelijk om de training online te volgen in plaats van klassikaal. Neem gerust contact met ons op, zodat we samen kunnen kijken naar een gepaste oplossing.

Ik heb me ingeschreven, maar heb ondertussen klachten gekregen.

Wij volgen de meest recente maatregelen van het RIVM en vragen jou om dit ook te doen. Kom niet naar een training of opleiding om eventuele verspreiding tegen te gaan en zorg vooral goed voor jezelf! Informeer ons telefonisch van je afwezigheid via 073 80 01 800. De training of opleiding wordt kosteloos verplaatst.

Kan de training op afstand gevolgd worden?

Een klassikale training kan ook online gevolgd worden via Zoom. Wanneer er gegronde bezwaren zijn om de training niet klassikaal te volgen, neem dan gerust contact met ons op. Samen kijken we naar de meest geschikte oplossing.

Gaan trainingen en opleidingen in het voorjaar van 2022 door?

Laat jezelf niet tegenhouden om je in te schrijven voor een training of opleiding. Wanneer het minimum aantal deelnemers wordt bereikt, gaan onze trainingen hoe dan ook door. Lees hier meer over onze altijd-door garantie. Je kunt tevens onze trainingen en opleidingen opnieuw herhalen indien gewenst.

Ik wil mij graag inschrijven, maar vind het nog steeds een groot risico.

Wij hebben alle begrip voor jouw situatie. Indien je onverwachts toch niet kan deelnemen aan een training of opleiding waarvoor je je hebt ingeschreven, nemen wij graag de tijd om samen met jou te zoeken naar een oplossing. Je kunt de training of opleiding te allen tijde kosteloos verplaatsen naar een later moment.

Je kunt ook een optie nemen op onze trainingen en opleidingen. Zo verzeker jij jezelf van een plek bij de training of opleiding.

Is het dragen van een mondkapje verplicht?

Het dragen van een mondkapje is sinds 28 november 2021 verplicht in openbare ruimtes. Dit geldt alleen bij verplaatsingen, bijvoorbeeld als je naar het toilet gaat. Als je eenmaal op een vaste plek hebt plaatsgenomen, mag het mondkapje af.

Neem voor andere vragen gerust contact met ons op via 073 – 80 01 800.