Bij IPV Training & Advies hebben we een persoonlijke en praktijkgerichte aanpak ontwikkeld. Wij vinden het uitermate belangrijk dat je na het volgen van onze opleidingen in staat bent om de theorie te beheersen en te vertalen naar de praktijk. Om een diploma te behalen voor een opleiding van IPV Training & Advies, dien je enkele theorie-examens en een praktijkexamen te maken.

Theorie-examen

De theorie-examens die worden afgelegd tijdens onze opleidingen bestaan uit meerkeuzevragen die je beantwoordt op de computer. Wil je graag jouw kennis toetsen voordat je aan het theorie-examen begint? Dat kan! In onze online leeromgeving hebben we enkele oefenvragen opgesteld die vergelijkbaar zijn met de vragen die je krijgt op het examen. Heb je het gevoel dat je klaar bent voor het echte werk? Dan kan je jezelf na afloop van de desbetreffende module inschrijven voor het officiële examen. Je kiest hiervoor zelf een datum, tijdstip en locatie. Na afloop van dit theorie-examen ontvang je direct de uitslag.

Heb je praktische vragen over de theorie-examens? Neem dan contact op met Nipex via info@nipex.nl.

Herexamen

Mocht je geen voldoende hebben behaald voor het examen, dan kan je jezelf aanmelden voor een herkansing. Houd er wel rekening mee dat hieraan extra kosten zijn verbonden. Overigens is het geen optie om je cijfers te compenseren. Om recht te hebben op het diploma, is het een vereiste om bij elk onderdeel een minimaal niveau te bereiken.

Inzien examen

Wil je graag jouw vorige examen doornemen voordat je aan het herexamen begint? Dan kan je deze inzien bij ons op kantoor in Alphen aan den Rijn. Neem vooraf even contact met ons op om een afspraak te maken.

Praktijkexamen

Alle opleidingen van IPV Training & Advies worden afgesloten met een praktijkexamen. Meestal wordt dit vormgegeven met een eindopdracht, waarbij je in een reflectieplan enkele verbeterpunten beschrijft die je tijdens de opleiding hebt geleerd. Dit zal je vervolgens moeten voorstellen aan de rest van de groep. Andere varianten van onze praktijkexamens zijn:

– scriptie inclusief verdediging

– rollenspel

– mondelinge examens

Deze varianten kunnen ook gecombineerd worden.