Prachtig hoor, die aantrekkende economie en al dat extra werk. Maar met de schaarste op de arbeidsmarkt betekent dat wel dat je met hetzelfde aantal mensen, of zelfs met minder, steeds meer werk moet doen. Dat is niet erg, zolang mensen nog wat ruimte hebben en het niet te lang duurt. Maar als ze al tot over hun oren in het werk zitten en dat schepje er bovenop gaat maanden duren, kun je er de klok op gelijk zetten dat het mis gaat. Ze vallen uit of ze gaan vertrekken.

Gelukkig hoeft het niet altijd zover te komen en kun je -preventief- veel doen om je medewerkers gezond aan het werk te houden. En je kosten laag.

IPV biedt speciaal over dit onderwerp korte workshops van 3 uur aan die in het bedrijf op de werkvloer kunnen worden georganiseerd. Om aandacht te geven en medewerkers te betrekken bij omgaan met drukte en ontwikkelingen.

In overleg stellen we vast welke thema’s aan bod komen. Een programma kan er als volgt uitzien.

  • Over vitaliteit en inzetbaarheid
  • Persoonlijke scan vitaliteit en inzetbaarheid
  • Hoe is het met mij? Hoe is het met jou? (hier en nu)
  • Ontwikkelingen persoonlijk, in het werk en om ons heen
  • Waar lopen we tegenaan om onze doelen te bereiken?
  • Inzichten en oplossingen?
  • Wat ga ik doen? Wat gaan wij doen?

De training heeft op dit moment (nog) geen trainingsdata. Houd onze website in de gaten voor actuele data of neem contact op met één van onze studieadviseurs via studieadvies@ipv.nl of 073 80 01 800.

Vooraf verkennen we doel en aanpak en maken we afspraken over de gewenste uitkomsten van de workshop. In de workshop gaan leidinggevende en medewerkers écht met elkaar in gesprek over de vooraf vastgestelde thema’s rondom vitaliteit en inzetbaarheid. We werken met de dialoog-methodiek dus achteroverleunen en afwachten is er niet bij. Iedereen praat mee en vertelt wat hij ervaart en vindt. Collega’s verkennen elkaars ervaringen en opvattingen en wisselen van gedachten over hoe ze daarmee omgaan. Op persoonlijk – en op teamniveau zijn er verbetervoorstellen om vitaal en gezond te kunnen blijven werken.

Interesse: Neem contact met ons op!