Met jouw vakkennis zit het wel goed. Maar feedback geven of ontvangen vind je lastig. Misschien omdat je feedback als iets negatiefs ziet: dingen gaan niet goed of moeten beter. Maar wat als we het omdraaien? Feedback kan namelijk ook positief en respectvol gegeven worden. Zo haal je de ander niet omlaag, maar geef je juist de kans om te groeien. Dat is precies wat je in deze training leert. Tijdens de feedback training ontvang je een uniek DISC-gedragsprofiel. Daarmee krijg je inzicht je eigen gedrag en voorkeuren, maar ook in die van je collega’s. Op die manier leer je om jouw communicatie beter op elkaar af te stemmen en wordt het mogelijk om jouw feedback effectief en respectvol over te brengen.

Voor wie is de training feedback geven?

Deze training is speciaal voor medewerkers en leidinggevenden die beter willen communiceren en effectief feedback leren geven. En voor iedereen die in zijn of haar werk regelmatig samenwerkt en communiceert met anderen: van monteur tot planner en van administratief medewerker tot leidinggevende.

Wat ontwikkel ik tijdens de feedback geven training?

De rode draad in deze training is het geven en ontvangen van feedback. Met succes én plezier. Je leert feedback als iets positiefs te zien, waardoor je het niet langer af- of uitstelt.

Tijdens deze training leer je…

 • Feedback geven op een respectvolle manier
 • Feedback toepassen als onderdeel in je dagelijkse werk
 • Sneller en met (meer) plezier doelen behalen door een heldere communicatiestijl
 • (Meer) inzicht in je eigen gedrag en dat van anderen
 • Feedback formuleren volgens effectieve communicatieregels
 • Feedback zien als kans voor groei en ontwikkeling
 • Bouwen aan constructieve relaties en samenwerkingen

Competenties

Je versterkt deze competenties:

 • Confronteren (feedback geven)
  i
  Confronteren (feedback geven) betekent dat je op een directe manier met anderen kunt praten over hun gedrag, zodat ze zich bewust worden hoe hun gedrag anderen beïnvloedt.
 • Assertiviteit
  i
  Assertiviteit is het vermogen om respectvol en tactvol op te komen voor je eigen mening, behoeften of belangen zonder dat je anderen kwetst.
 • Zelfkennis
  i
  Zelfkennis betekent dat je jezelf heel goed kent. Je begrijpt wie je bent, wat je belangrijk vindt, waar je goed en minder goed in bent, wat je uniek maakt, waar je interesse in hebt en wat je wilt bereiken.
 • Gespreksvaardigheid
  i
  Gespreksvaardigheid is het vermogen om gesprekken op een doelgerichte en effectieve manier te structureren en te leiden om het gewenste doel te behalen.
 • Oordeelsvorming
  i
  Oordeelsvorming betekent dat je nauwkeurige en realistische conclusies kunt trekken op basis van verschillende informatiebronnen.

Andere trainingen en opleidingen

Na het volgen van de Feedback training: succesvol feedback geven aan collega’s zijn er volop manieren om jezelf verder te ontwikkelen. In de training Effectief communiceren op de werkvloer krijg je meer inzicht in sociale vaardigheden, leer je effectiever communiceren en omgaan met anderen. En tijdens de training Persoonlijke effectiviteit versterk je jouw persoonlijke kwaliteiten, waardoor je beter en gemakkelijk leert communiceren.

Ben je leidinggevende en wil je jouw leiderschapsvaardigheden naar het volgende niveau brengen? In de training De effectieve teamleider verbeter je de belangrijkste leiderschapsvaardigheden en competenties en werk je aan jouw persoonlijk leiderschap. Deze training is vooral gericht op kantoorsituaties. Tijdens de training Praktisch leidinggeven op de werkvloer ontdek je verschillende leiderschapsstijlen en leer je vaardigheden als motiveren en stimuleren, delegeren en communiceren.

Ontvang je graag advies over welke opleiding, cursus of training het beste bij jou past? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden 073-80 01 800.

Wat houdt een feedbacktraining in?

Tijdens deze training leer je positief en effectief te communiceren met anderen binnen het bedrijf. Het doel is dat de ander kan groeien en ontwikkelen. Ook leer je feedback ontvangen.

Is deze feedback cursus gratis te volgen met het STAP-budget?

Jazeker. Deze praktijkgerichte feedback cursus is geheel gratis te volgen met het STAP-budget. Kijk hier voor alle informatie over STAP.

Is deze feedback training ook geschikt als een incompany traject?

De feedback training is heel geschikt als incompany training. De feedbacktraining kunnen we ook op maat maken voor jouw team. Lees hier meer over de mogelijkheden van een incompany training. 

Training Feedback geven wordt uitgevoerd door onze partner:
IMK Opleidingen

Dag 1: Start met feedback geven en ontvangen

Effectief feedback leren geven, daar gaat het op de eerste dag over. Dat doe je allereerst door inzicht te krijgen in je eigen gedrag en jouw voorkeurstijl van communiceren. Zo begrijp je je eigen communicatiestijl beter en leer je het af te stemmen op de stijl van een ander. Vervolgens leer je feedback te geven op zo’n manier dat beide partijen er plezier aan beleven. Hier gebruiken we verschillende feedbacktechnieken voor. Je oefent onder andere door middel van rollenspellen, waarbij we jouw dagelijkse werkpraktijk zoveel mogelijk als voorbeeld nemen.

Onderwerpen die behandeld worden zijn:

 • Persoonlijke doelstellingen en ontwikkelpunten benoemen en bepalen
 • Gedrag inzichtelijk maken met behulp van de DISC-gedragsanalyse
 • Effectief feedback geven: de belangrijkste technieken
 • Het gesprek aangaan na het geven van feedback
 • Oefenen: ervaar wat de verschillende manieren van feedback geven en ontvangen jou opleveren in je dagelijkse werkpraktijk
 • Uitdaging: maak een stappenplan voor feedback geven en ontvangen in jouw eigen werkomgeving.

Dag 2: Verdieping en lastige feedbackmomenten uit eigen werkpraktijk

Tussen de eerste en tweede trainingsdag zitten twee weken. Daardoor is volop tijd om te oefenen met dat wat je geleerd hebt. Thuis of op het werk. Ook in onze online leeromgeving tref je oefeningen aan waarmee je in de tussentijd aan de slag kunt gaan. Tijdens de tweede trainingsdag bespreken we jouw ervaringen, waar je tegenaan liep en eventueel je nieuwe leerdoelen.

Daarna gaan we dieper in op feedback geven en ontvangen. Dat doen we met deze onderwerpen:

 • Inzicht in hinderlijke overtuigingen
 • Moeilijke momenten: oefenen met jouw persoonlijke situatie
 • Direct feedback geven zonder voorbereiding
 • Blik vooruit: actiepunten formuleren om de komende tijd mee aan de slag te gaan
Training Feedback geven wordt uitgevoerd door onze partner:
IMK Opleidingen

Klik op de startdatum om de vervolgdata en locatie te tonen.

Adresgegevens
POSTILLION HOTELS UTRECHT BUNNIK
Baan van Fectio 1
3981 HZ UTRECHT (BUNNIK)
0306561916
Feedback training regio Utrecht
Inschrijven Optie nemen
Datum
Begintijd
Eindtijd
Do 30 November 2023
09:30
16:30
Do 14 December 2023
09:30
16:30
Adresgegevens
Nog niet bekend
Niet bekend
Feedback training regio Rotterdam
Inschrijven Optie nemen
Datum
Begintijd
Eindtijd
Di 13 Februari 2024
09:30
16:30
Di 27 Februari 2024
09:30
16:30
Adresgegevens
Nog niet bekend
Niet bekend
Feedback training regio Utrecht
Inschrijven Optie nemen
Datum
Begintijd
Eindtijd
Di 12 Maart 2024
09:30
16:30
Di 26 Maart 2024
09:30
16:30
Adresgegevens
Nog niet bekend
Niet bekend
Feedback training regio Zwolle
Inschrijven Optie nemen
Datum
Begintijd
Eindtijd
Do 11 April 2024
09:30
16:30
Do 25 April 2024
09:30
16:30
Adresgegevens
Nog niet bekend
Niet bekend
Feedback training regio Den Bosch
Inschrijven Optie nemen
Datum
Begintijd
Eindtijd
Wo 05 Juni 2024
09:30
16:30
Wo 19 Juni 2024
09:30
16:30

Tarieven

Toon prijzen incl. btw
 • (Online) Lesmateriaal Open Cursus Programma € 90.00 € 108.90
 • Locatiekosten Open Cursus Programma € 110.00 € 133.10
 • Cursusprijs Open Cursus € 895.00 € 1082.95
Totaal (excl. btw) (incl. btw) € 1095.00 € 1324.95
 • STAP-budget - €1000.00
Te betalen €95.00
10 / 10
26 juni 2023
Leanne Dihne
Training Feedback geven
Leerzaam, leuk, speels, goede rollenspellen, goede handvaten en praktijkgerichte aanpak in plaats van alleen maar theorie. De trainer was super leuk.
8 / 10
15 februari 2023
Karen Spekhorst
Training Feedback geven
Heel informatief. De website in volledig. De trainer is open en vriendelijk . Heeft leuke beeldende voorbeelden. Laat ons als cursisten oefenen en praten. Werkvormen...
Lees  meer   minder 

Studiebelasting

De training heeft een studiebelasting van 24 uren. Dit omvat de voorbereiding, het maken van opdrachten en het bijwonen van de training.

Niveau van de training

Een formeel diploma is geen vereiste voor deelname. Het werk- en denkniveau van deze training is mbo+.

Twijfel je of je deze training kunt of wilt volgen, overleg dan gerust met onze studieadviseurs via 073 - 80 01 800.

Onze aanpak

Je leert niet alleen tijdens de training, maar ook door het geleerde in de praktijk te brengen. Na jouw inschrijving kun je daarom direct online aan de slag gaan met voorbereidingsopdrachten. Tijdens de training is er veel interactie met andere deelnemers. Denk aan rollenspellen of hardop oefenen. Tot twaalf maanden na het begin van jouw training kun je online contact houden met de trainer en andere deelnemers. Ook kan je online aanvullende oefeningen doen.

Wie is mijn trainer?

Onze trainers hebben veel praktijkervaring en begrijpen de stof dan ook van binnen en van buiten. De trainer is gericht op de persoonlijke ontwikkeling van alle deelnemers. Op een veilige en respectvolle manier zal de trainer je inspireren tot het maken van concrete positieve veranderingen in het geven van feedback.

STAP-subsidie

Deze training is gratis te volgen via de STAP-subsidie. Om dit te kunnen doen heb je een STAP-vooraanmeldbewijs nodig. Deze ontvang je na het doen voor STAP-aanmelding via deze website.

Ongelimiteerd herhalen

Tijdens het volgen van een training krijg je vaak een heleboel nieuwe en interessante indrukken en inzichten in één keer. Op dat moment maak je vaak onbewust de keuze welke zaken voor jou op dat moment het meest relevant zijn, waardoor je een heleboel inzichten links laat liggen. Herken je dit?

Bij IPV Training & Advies doen wij er alles aan om ervoor te zorgen dat jij het optimale kan halen uit onze trainingen. Daarom mag je onze trainingen en opleidingen ongelimiteerd herhalen! Je betaalt in dat geval alleen de locatiekosten en het eventuele vernieuwde lesmateriaal opnieuw. Kijk hier voor meer informatie.

Ook incompany

De feedbacktraining kunnen we ook op maat maken voor jouw team. Kijk hier voor meer informatie en neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Training Feedback geven wordt uitgevoerd door onze partner:
IMK Opleidingen