Een projectleider binnen de installatietechniek is veelal verantwoordelijk voor meerdere projecten tegelijkertijd. Hij begeleidt zijn projecten in goede banen, bewaakt het budget en de deadline én behoudt het contact met veel verschillende individuen en partijen. Door relevante kennis en vaardigheden op te (blijven) doen tijdens een opleiding, training of cursus, weet je als projectleider je mannetje te staan in dit dynamische werkveld.

  • Training Starten met leidinggeven
  • Cursus Projectmanagement
  • Training communicatie in en rond projecten
  • Training Leidinggeven aan projecten
  • Training Aan de slag met Scrum
  • Training Stakeholder management: effectief beïnvloeden
  • Cursus Bouwrecht

Projecten begeleiden in de installatietechniek

Heb je de ambitie om projectleider te worden binnen de installatietechniek? Wellicht beschik je wel over de vakinhoudelijke kennis, maar bezit je nog niet de vaardigheden om een project in goede banen te leiden.

Tijdens de cursus Projectmanagement ontdek je je rol en verantwoordelijkheden als projectmanager. En tijdens de training Leidinggeven aan projecten ontwikkel je de belangrijkste vaardigheden voor effectief leiderschap.

Opleiding voor projectmedewerkers

Kan de communicatie binnen jouw projecten wel wat soepeler verlopen? Volg dan de training Communicatie in en rond projecten. Tijdens deze training ontwikkel je de communicatieve vaardigheden die nodig zijn binnen een projectomgeving.

Wet- en regelgeving onder de knie

Als projectleider binnen de installatie- of elektrotechniek is het ook van belang om op de hoogte te zijn van wet- en regelgeving binnen de branche. Daarom is het voor leidinggevenden geen overbodige luxe om een cursus Bouwrecht te volgen. Voor beginners, maar ook voor ervaren leiders die hun kennis willen bijspijkeren.

Opleiding projectleider installatietechniek met STAP-budget

Ben je bekend met het STAP-budget? Dit is een landelijke subsidie voor werkenden en werkzoekenden in Nederland. Met €1.000 per persoon per jaar kan ook jij, als projectleider in de installatietechniek, je met korting ontwikkelen. Een deel van onze trainingen en opleidingen zijn door de STAP-regeling zelfs gratis te volgen!

Opleiding op maat

Heeft jouw bedrijf meerdere projectleiders in dienst? Dan kan het nuttig zijn om een cursus, opleiding of training incompany op maat te laten maken. De training wordt dan op locatie gegeven en de inhoud wordt afgestemd op de bedrijfsdoelstellingen en situaties uit de werkpraktijk. Onze studieadviseurs nemen graag de mogelijkheden met je door. Neem vrijblijvend contact op!

De meest gestelde vragen over projectmanagement

Hoe word ik een projectleider?

Veel managers en projectleiders stromen door vanuit de beroepspraktijk. Ze hebben veel kennis en kunde van de installatietechniek door jarenlange ervaring. Als projectleider zetten ze dit in om anderen te adviseren en ondersteunen. Een training of opleiding op het gebied van leiderschap is van meerwaarde om de kneepjes van het vak te leren, maar het is in de meeste gevallen geen vereiste.

Welke opleidingen zijn er voor projectleiders in de techniek?

Een formele opleiding is meestal niet vereist, maar het is wel aan te raden. Zeker om kennis en vaardigheden up-to-date te houden of om bekend te worden met je rol als leidinggevende. Bij IMK Opleidingen bieden we bijvoorbeeld de cursus Starten met leidinggeven aan en de training Leidinggeven aan projecten. Bekijk het overzicht voor het complete aanbod.

Kan ik STAP-budget gebruiken voor een opleiding tot projectleider?

IMK Opleidingen biedt verschillende trainingen, opleidingen en cursussen aan voor projectleiders in de installatietechniek. Ons complete aanbod is te volgen door gebruik te maken van het STAP-budget. Daarmee ontvang je € 1000 korting en is een groot deel zelfs gratis te volgen.