Een projectleider binnen de installatietechniek is veelal verantwoordelijk voor meerdere projecten tegelijkertijd. Hij begeleidt zijn projecten in goede banen, bewaakt het budget en de deadline én behoudt het contact met veel verschillende individuen en partijen. Door relevante kennis en vaardigheden op te (blijven) doen tijdens een opleiding, training of cursus, weet je als projectleider je mannetje te staan in dit dynamische werkveld.

Lees hier verder

Gerelateerde
trainingen en opleidingen

Projecten begeleiden in de installatietechniek

Heb je de ambitie om projectleider te worden binnen de installatietechniek? Wellicht beschik je wel over de vakinhoudelijke kennis, maar bezit je nog niet de vaardigheden om een project in goede banen te leiden.

Tijdens de cursus Projectmanagement ontdek je je rol en verantwoordelijkheden als projectmanager. En tijdens de training Leidinggeven aan projecten ontwikkel je de belangrijkste vaardigheden voor effectief leiderschap.

Opleiding voor projectmedewerkers

Kan de communicatie binnen jouw projecten wel wat soepeler verlopen? Volg dan de training Communicatie in en rond projecten. Tijdens deze training ontwikkel je de communicatieve vaardigheden die nodig zijn binnen een projectomgeving.

Wet- en regelgeving onder de knie

Als projectleider binnen de installatie- of elektrotechniek is het ook van belang om op de hoogte te zijn van wet- en regelgeving binnen de branche. Daarom is het voor leidinggevenden geen overbodige luxe om een cursus Bouwrecht te volgen. Voor beginners, maar ook voor ervaren leiders die hun kennis willen bijspijkeren.

Opleiding projectleider installatietechniek met STAP-budget

Ben je bekend met het STAP-budget? Dit is een landelijke subsidie voor werkenden en werkzoekenden in Nederland. Met €1.000 per persoon per jaar kan ook jij, als projectleider in de installatietechniek, je met korting ontwikkelen. Een deel van onze trainingen en opleidingen zijn door de STAP-regeling zelfs gratis te volgen!

Opleiding op maat

Heeft jouw bedrijf meerdere projectleiders in dienst? Dan kan het nuttig zijn om een cursus, opleiding of training incompany op maat te laten maken. De training wordt dan op locatie gegeven en de inhoud wordt afgestemd op de bedrijfsdoelstellingen en situaties uit de werkpraktijk. Onze studieadviseurs nemen graag de mogelijkheden met je door. Neem vrijblijvend contact op!

De meest gestelde vragen over projectmanagement

Hoe word ik een projectleider?

Veel managers en projectleiders stromen door vanuit de beroepspraktijk. Ze hebben veel kennis en kunde van de installatietechniek door jarenlange ervaring. Als projectleider zetten ze dit in om anderen te adviseren en ondersteunen. Een training of opleiding op het gebied van leiderschap is van meerwaarde om de kneepjes van het vak te leren, maar het is in de meeste gevallen geen vereiste.

Welke opleidingen zijn er voor projectleiders in de techniek?

Een formele opleiding is meestal niet vereist, maar het is wel aan te raden. Zeker om kennis en vaardigheden up-to-date te houden of om bekend te worden met je rol als leidinggevende. Bij IMK Opleidingen bieden we bijvoorbeeld de cursus Starten met leidinggeven aan en de training Leidinggeven aan projecten. Bekijk het overzicht voor het complete aanbod.

Kan ik STAP-budget gebruiken voor een opleiding tot projectleider?

IMK Opleidingen biedt verschillende trainingen, opleidingen en cursussen aan voor projectleiders in de installatietechniek. Ons complete aanbod is te volgen door gebruik te maken van het STAP-budget. Daarmee ontvang je € 1000 korting en is een groot deel zelfs gratis te volgen.

Reviews van deelnemers

IPV Training & Advies wordt gemiddeld beoordeeld met een 8.5 uit 10 op basis van 3769 beoordelingen

8 / 10
13 maart 2023
Kisha Au
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
Het is super leerzaam. Ik merk wel dat ik er rustiger van wordt. na de training probeer je toch meer op je gewoontes te letten...
Lees  meer   minder 
8 / 10
01 maart 2023
Corne Roubos
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
Goede training die je van uit andere/meerdere invalshoeken laat kijken naar de verschillende rollen die je aan kan nemen als leidinggevende. Je krijgt meer inkijk...
Lees  meer   minder 
10 / 10
21 februari 2023
Ferhan Deniz
Cursus Projectmanagement
Erg leuke twee dagen waarbij je enorm veel communiceert met de mede cursisten. Veel voorbeelden uit de praktijk worden toegepast waardoor het erg interessant is.
Lees  meer   minder 
10 / 10
14 februari 2023
Natasja Beverloo
Training Starten met leidinggeven
Hah, ik heb dit al aan velen verteld, het is een superleuke, interessante training. De manier waarop de training gegeven word zowel praktijk als theoretisch....
Lees  meer   minder 
9 / 10
26 januari 2023
Floris van Vugt
Cursus Bouwrecht
Goede docent met ruime ervaring en passie voor het vak. Handige map die je meekrijgt naar huis als naslagwerk die veel aanknopingspunten biedt voor verdere...
Lees  meer   minder 
10 / 10
24 januari 2023
Dirk van Gils
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer, het vervolg
Professionele benadering en fijne handvaten waar ik mee aan de slag kan.
9 / 10
07 januari 2023
Martijn Jansen
Training Leidinggeven aan projecten
Goede training om te werken aan je soft skills. De training heeft mij veel inzichten gegeven.
9 / 10
03 januari 2023
Dzenita Camo
Cursus Projectmanagement
In een korte tijd krijg je een helder beeld wat projectmanagement inhoudt en veel nieuwe inzichten en praktische tools die je direct kan toepassen. Dat...
Lees  meer   minder 
Bekijk alle reviews
Studieadvies background

Studieadvies op maat?

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

IPV Studie adviseur
Icoon nieuwsbrief

Niks missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Vraag nu gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief aan! Laat je inspireren door interessante artikelen, whitepapers en de nieuwste informatie over onze trainingen en opleidingen.


    Copyright © 2012 - 2023 - IPV Training & Advies B.V.