27 maart 2018

Gelukkig onderkennen steeds meer bedrijven dat kennis alleen niet voldoende is om in de huidige wereld de concurrentie voor te blijven.

Natuurlijk, zonder vakkennis kom je nergens in de technische branche. Maar zonder persoonlijke vaardigheden als goed communiceren, echt contact maken met de klant, je inleven in zijn probleem/behoefte, nieuwe oplossingen bedenken en je snel aanpassen aan veranderende situaties heb je helemaal niets aan die kennis.

Persoonlijke vaardigheden zijn onmisbaar

Wassenburg Medical is een van de bedrijven die zich heel goed realiseert dat alle medewerkers hard nodig zijn om te kunnen anticiperen op die snelle veranderingen. Die niet blijven wachten tot er klachten komen maar juist in een situatie waarin het goed gaat alles inzetten om de klanten nog beter te bedienen. Die daarom niet alleen alle service monteurs een op maat gemaakte communicatietraining liet volgen, maar ook de binnendienst- en buitendienstmedewerkers. Waarom? Omdat iedereen zo vanuit een gelijke mindset en attitude werkt en elkaar kan supporten (en corrigeren) om bij Wassenburg Medical klantproof te werken.

Zelfverzekerde medewerkers en klanten die zich gehoord voelen

Het resultaat? Eenheid in communicatie, wat enorm bijdraagt aan een professionele uitstraling en zelfverzekerde medewerkers die ook in lastige situaties goed blijven functioneren. En last but not least: klanten die zich gehoord voelen. Die merken dat er echt naar hen wordt geluisterd en met hen wordt meegedacht. Juist de combinatie van technische kennis en persoonlijke vaardigheden maakt het verschil. Voor de klanten én voor de medewerkers van Wassenburg Medical.

Ondernemer en ambassadeur

Dat bereik je natuurlijk niet met alleen een training Communicatieve vaardigheden. Daar is meer voor nodig. Je medewerkers moeten zich echt kunnen verplaatsen in de klant. Doorvragen tot ze weten wat het echte probleem is. Met de juiste oplossingen komen. Ze moeten ondernemend zijn en zich als ambassadeur van het bedrijf gedragen. En natuurlijk hebben ze daarbij de steun van de organisatie nodig. En dus van hun service manager die dit gedrag aanmoedigt omdat hij weet dat je alleen zo je klanten aan je bindt. Nu en in de toekomst.

Gratis adviesgesprek?

Wil je verder praten over de toekomstbestendigheid van jouw organisatie? Of over de training De technicus als ambassadeur of de leergang Service management? Bel dan met 073 – 8001 800 en vraag een gratis adviesgesprek aan. Je kunt ook het contactformulier op onze site invullen of onze soft skills trainingen bekijken. We bellen je graag terug.