2 juli 2021

Personeel stroopt zelf de mouwen op voor fusie!

ALPHEN AAN DEN RIJN – Na een prettige en intensieve samenwerking hebben IMK Opleidingen en IPV Training & Advies besloten per 1 juli 2021 te fuseren. De praktische werkwijze van beide organisaties, het aanvullende aanbod en het ontwikkelen van dezelfde doelgroep – doorgegroeide vakmensen – hebben tot dit besluit geleid.

Personeel nauw betrokken

Bij de fusie waren de medewerkers van beide organisaties nauw betrokken. In projectteams werkten ze aan nieuwe en bestaande werkwijzen en zo leerden ze elkaar meteen beter kennen. Medewerker Paola Hoogervorst: “Best bijzonder dat we zoveel ruimte kregen om de nieuwe organisatie zelf in te richten.”

Directeuren Bert Pol en Nicole Eggermont spreken met trots over het team. Bert: “Terwijl ze in projectgroepen nieuwe wielen aan het uitvinden waren, ging het gewone werk ook nog door. Dat is best een pittige kluif geweest. Zeker in deze onrustige corona-tijd. Nicole vult aan: “We waren met zijn allen vastberaden dat de klant geen hinder van de fusie mocht ondervinden. Dat is goed gelukt!”

Mouwen opstropen en gaan

Paola ziet vooral voordelen van de fusie en de actieve rol daarin van het personeel: “We konden vrij snel benoemen welke processen we wilden behouden en waar we juist behoefte hadden aan vernieuwing. Vervolgens konden we elkaars succesformules overnemen. Hoe fijn is dat? Het scheelt ook dat we allemaal praktisch ingesteld zijn. Niet te moeilijk doen, gewoon mouwen opstropen en gaan.”

Door de samensmelting van de twee organisaties is het aanbod aan trainingen en opleidingen voor vakmensen uit de praktijk bijna verdubbeld. Nicole: “We vinden elkaar in de onze visie op opleiden, de praktijkgerichte aanpak en de focus op de beroepspraktijk. We zijn beiden specialist op het gebied van leidinggeven en communicatie en we vullen elkaar aan op thema’s als Werkplekleren en Projectmanagement (IPV Training & Advies) en Human Resource Management en Sales (IMK Opleidingen).”

Oud-directeur Marie-José Blijlevens was ook nauw betrokken bij de fusie. Zij draagt het stokje na ruim 23 jaar – naar eigen zeggen met een gerust hart – over om te gaan genieten van haar pensioen.

Over IMK Opleidingen

IMK Opleidingen is gespecialiseerd in het trainen van doorgegroeide vakmensen met een hands-on mentaliteit. Hun vakkennis is hoog, vaardigheden op het gebied van leiderschap, communicatie of klantgerichtheid kunnen nog verder worden ontwikkeld. IMK Opleidingen heeft meer dan 60 trainingen en opleidingen verdeeld over de thema’s Management & Leiderschap, Communicatie & Persoonlijke Effectiviteit, HR Management en Medezeggenschap.

Over IPV Training & Advies

Voor (vak)mensen in technische branches is IPV Training & Advies specialist in het ontwikkelen van praktische persoonlijke vaardigheden en het verbeteren van prestaties op teamniveau. Samen met klanten faciliteert en stimuleert IPV Training & Advies het leren van mensen vanuit de thema’s Werkplekleren & Opleiden, Projectmanagement, Schriftelijk communiceren en Klant- en Servicegericht werken.