13 september 2021

Brabant leert door: de meest gestelde vragen

Wat goed dat je geïnteresseerd bent om een cursus of training te volgen via de Brabant Leert subsidie. Een goede manier om jezelf te blijven ontwikkelen. Of dat nu is voor een nieuwe baan of voor je huidige baan, dat maakt niet uit.

Alles wat je wilt weten over de subsidieregeling Brabant Leert hebben we voor je op een rij gezet. Mocht je nog andere vragen hebben? Neem dan gerust contact op met de studieadviseurs van IPV Training & Advies via 073 – 80 01 800. Je kunt ook het contactformulier invullen en dan nemen wij contact met jou op.

Zijn de gratis trainingen alleen in Noord-Brabant te volgen?

Vooralsnog kunnen de training met het label “€ 0 via Brabant Leert” alleen in de regio Noord-Brabant gratis gevolgd worden. We verwachten in de toekomst meer regio’s aan te mogen bieden. 

Tot wanneer geldt deze regeling?

Het budget voor incompany trainingen is per februari 2022 helemaal op. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar voor onze trainingen uit het open programma. Deze staan nog tot en met juni 2022 gepland. Echter verwachten we dat het budget eerder op. Wees er snel bij, want OP = OP.

Welke trainingen kan ik in Noord-Brabant volgen?

Via het open programma kun je alle trainingen volgen welke op deze pagina staan. Aan deze trainingen doen diverse mensen uit verschillende organisaties mee. Door ervaringen uit te wisselen uit verschillende bedrijven maakt dit deze trainingen extra interessant.

Zijn de trainingen echt kosteloos?

Alle 1-daagse trainingen met het label“€ 0 via Brabant Leert” leert door, zijn gratis. De enige voorwaarde is dat de aanvraag via de website van Brabant Leert is goedgekeurd.

Let op, het aantal plaatsen is beperkt. Voor de subsidie Brabant Leert door geldt op=op. Wees er dus snel bij!

Maatwerktrainingen, interne trainingen bij een organisatie, worden gedeeltelijk gesubsidieerd. Het voordeel kan oplopen van 60 tot 80%.

Wie kunnen gebruikmaken van Brabant Leert door?

De subsidie Brabant Leert door is voor:

  • Voor mensen die zichzelf willen ontwikkelen en vaardigheden willen bijleren.
  • Iedereen die leeftijd van 18 jaar heeft en de pensioengerechtigde leeftijd nog niet heeft bereikt
  • Werkenden of werkzoekenden (loondienst, uitzendkracht, flexwerken of ZZP-er)

Hoe verloopt de subsidieaanvraag voor Brabant Leert door?

De aanvraag verloopt via Brabant Leert. Bij het tabblad “data en locatie” van de desbetreffende training staat een link naar de aanvraagpagina.

Moeten werkgevers toestemming geven voor het volgen van een training?

Heb je werk en wil je een training volgen dan is het niet verplicht jouw werkgever hiervan op de hoogte te stellen.

Is het ook mogelijk om advies te krijgen over welke training het beste zou passen?

Wij denken graag met je mee bij het maken van de juiste keuze voor een training. Onze studieadviseurs staan voor je klaar via 073 – 80 01 800.

Is het een optie om met meerdere collega’s een gratis training volgen?

De mogelijkheid om een maatwerktraining te organiseren via de Brabant Leert subsidie is komen te vervallen. Dit budget is op.
Er kunnen wel meerdere deelnemers van een organisatie deelnemen aan een training.

Moet ik de subsidie Brabant Leert door zelf aanvragen of kan iemand anders dat ook voor mij doen?

Het aanvragen van de subsidie kan via Brabant Leert door de deelnemer zelf (in verband met privacygevoelige persoonsgegevens).

Welke gegevens moeten er aangeleverd worden om de aanvraag in te dienen?

Voor het aanvragen van een gratis training via de subsidie Brabant Leert door heb je nodig:

  • Internetverbinding
  • BSN-nummer
  • Legitimatiebewijs

Worden mijn persoonsgegevens vertrouwelijk behandeld bij de aanvraag van de subsidie Brabant Leert door?

Je kan deze training kosteloos volgen vanuit de subsidieregeling NL Leert door. De Rijksoverheid stelt als voorwaarde dat deelnemers zich identificeren middels kopie ID-bewijs en het BSN. Omdat dit gevoelige informatie betreft kiezen wij ervoor om dit door organisatie Leersubsidie veilig af te laten handelen. Deze gegevens slaan zij versleuteld op en zijn alleen in te zien door de Rijksoverheid.

Tot wanneer loopt de subsidie Brabant Leert door?

De subsidie is beschikbaar tot 30 juni 2022. De ervaring leert dat de subsidiepot snel leeg is dus het advies is om snel in te schrijven.

Is er een maximum aan het aantal trainingen dat gevolgd mag worden via Brabant Leert?

Per regio mag je maximaal 3 onderdelen volgen binnen de subsidie Brabant Leert door. Bijvoorbeeld loopbaancoaching en 2 trainingen.