15 September 2021

Medewerkers opleiden kost geld, tijd en energie. Misschien heb je een keer ervaren dat een medewerker een dure opleiding deed en vervolgens ontslag nam. Of je denkt: waarom zou ik een medewerker laten leren om beter te communiceren? Als hij zijn werk maar doet. De grap is alleen: opleiden is een beproefd recept om medewerkers te motiveren, efficiënter te laten werken, aan je te binden. En vertrekt de medewerker toch? Dan is hij een prachtig visitekaartje.

Wij zetten de belangrijkste redenen op een rij waarom investeren in het opleiden en trainen van je medewerkers echt de moeite waard is.

1. Behouden van je medewerkers

Vaak wordt gezegd dat een opleiding of training vooral meer kansen biedt voor een medewerker om elders aan de slag te gaan. In de werkelijkheid is het meestal andersom. Investeren in een medewerker en hem elke keer een volgende stap te laten zetten, zorgt ervoor dat hij bij je blijft werken.

2. Leren doet leren

Als je al lang geen training of opleiding hebt gevolgd, dan is het moeilijker om iets nieuws te leren. Het is net alsof je hersenen niet meer gewend zijn om nieuwe informatie op te slaan. Hoe vaker een medewerker nieuwe dingen leert, hoe gemakkelijker het wordt en hoe sneller hij leert. En, hoe meer hij openstaat voor nieuwe dingen en beter kan omgaan met veranderingen.

3. Opleiden is goedkoper dan werven

In de huidige krappe arbeidsmarkt is het moeilijk om nieuwe collega’s te vinden. Wervingsprocedures zijn lang en duur en de druk op het huidige personeel is hoog. Ben je op zoek naar ervaren mensen met veel kennis en werkervaring? Kijk dan eens of je je eigen mensen kan opleiden en trainen, zodat zij een stap kunnen zetten. En werf ondertussen een nieuwe junior medewerker.

4. Meer werkplezier

Opleiden en trainen zorgt voor meer werkplezier. Het is een belangrijke vorm van aandacht en erkenning. Het volgen van een opleiding of training zorgt ook voor inspiratie, nieuwe inzichten, andere invalshoeken, meer zelfvertrouwen, het gevoel van toegevoegde waarde te zijn. Kortom, voor meer werkplezier!

5. Minder verzuim

Verzuimende medewerkers vormen een enorme kostenpost. Investeren in het opleiden en trainen van medewerkers heeft een positief effect op verzuim. Medewerkers voelen zich gekend en gezien, ze worden uitgedaagd en ze blijven zich ontwikkelen. Ze zitten beter in hun vel en voelen zich meer betrokken bij hun werk en de organisatie.

Zie je na het lezen van dit artikel de toegevoegde waarde van het opleiden en trainen van je medewerkers en wil je weten hoe je dit het beste kunt aanpakken? Onze studieadviseurs denken graag met je mee. Je kunt ons bereiken via 073 80 10 800  of ipv@ipv.nl.