Elke werkgever wil vitale medewerkers met up-to-date kennis en de juiste vaardigheden. Dat gebeurt niet vanzelf. Zeker bij oudere medewerkers vraagt dit om meer inzet. De overheid investeert daarom in trainingen op het gebied van soft skills en persoonlijke vaardigheden. A+O-Metalektro, het opleidingsfonds gericht op Metalektro bedrijven, introduceerde daarom een nieuwe subsidie, de MDIEU-regeling (ook Fit tot je pensioen-regeling genoemd). Deze wordt gefinancierd vanuit de Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden (MDIEU) van het ministerie van SZW.

Gerelateerde
trainingen en opleidingen

Opleiden loont, zeker met de MDIEU-regeling

Technologische ontwikkelingen wisselen elkaar in rap tempo af en er is een tekort aan medewerkers. Daarom is het van groot belang om medewerkers zo lang mogelijk fit aan het werk te houden. Het volgen van trainingen en de mogelijkheid tot ontwikkelen geeft medewerkers nieuwe energie. Ze krijgen meer zelfvertrouwen en voelen zich gezien. In de nieuwe CAO wordt niet voor niets het vaardighedenpaspoort geïntroduceerd. Hiermee worden werkgevers en werknemers gestimuleerd om blijvend te investeren in opleiding en ontwikkeling. Met de MDIEU-regeling investeer in je medewerkers zonder extra kosten en houd je ze fit tot aan hun pensioen.

Onbeperkt trainingen volgen met de MDIEU-regeling

Met A+O Metalektro delen we een gedeelde passie voor techniek, opleiden en ontwikkelen. We stelden een aanbod samen van tien trainingen die gratis te volgen zijn voor medewerkers in de Metalektro. Een mooie samenwerking die leidt tot medewerkers die fit en vitaal kunnen doorwerken tot aan hun pensioen. Iedere medewerker mag jaarlijks meerdere trainingen volgen. Hieraan zit geen maximum.

Hoe werkt het aanvragen van de MDIEU-regeling?

Elke medewerker in dienst bij een werkgever die onder de CAO Metalektro valt, kan gebruik maken van de subsidieregeling. De medewerker meldt zichzelf aan. Personeelszaken of zijn/haar leidinggevende kan dit ook doen. Uiteraard wel in overleg met de medewerker. De factuur sturen we naar de werkgever. Als werkgever dien je binnen maximaal drie maanden na de start van de training een aanvraag in bij A+O Metalektro via Mijn A+O. De exacte procedure lees je op de website van A+O Metalektro.

Ook incompany

Een heel team kosteloos trainen? Dat kan ook! Deze tien trainingen kunnen we ook in company geven, op jullie eigen locatie of in de buurt. De enige kosten voor jullie zijn die van de locatie en de catering. Wij verzorgen de training exclusief voor jouw organisatie en helpen je met de aanvraag bij A+O Metalektro.

Wees er snel bij

Je kunt vanaf 15 november gebruikmaken van de regeling. De regeling geldt tot en met 31 mei 2024, maar wacht niet te lang want OP = OP.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze regeling of advies welke trainingen het beste passen bij jullie medewerkers of organisatie? Neem dan contact op met onze studieadviseurs via 073 80 01 800 of studieadvies@ipv.nl.

Heb je vragen over de inhoud van de regeling neem dan contact op met A+O-Metalektro via 088-60 50 960 of vergoedingen@ao-metalektro.nl.

De meest gestelde vragen over de MDIEU-subsidie op een rij

Is de MDIEU-regeling hetzelfde als de Fit tot aan je pensioen-regeling?

Ja, de MDIEU-regeling is hetzelfde als de Fit tot aan je pensioen-regeling. MDIEU staat voor Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden. De campagne waarmee de regeling onder de aandacht wordt gebracht, heet Fit tot aan je pensioen, hoe ga je dat doen?

Hoe kan ik de MDIEU-regeling gebruiken als werkgever?

De MDIEU-regeling kun je gebruiken als je werkgever bent in de Metalektro-branche. Met deze regeling investeer je in het opleiden en ontwikkelen van je medewerkers zodat zij fit tot hun pensioen kunnen blijven werken.

Geldt de MDIEU-regeling alleen voor de Metalektro-branche?

Ja, de MDIEU-regeling is opgezet speciaal voor medewerkers in de Metalektro-branche en wordt uitgevoerd door A+O- Metalektro, het opleidingsfonds gericht op metalektro bedrijven. Medewerkers in andere branches kunnen gebruikmaken van de STAP-regeling of regelingen die bij hun sector horen.

Reviews van deelnemers

IPV Training & Advies wordt gemiddeld beoordeeld met een 8.5 uit 10 op basis van 3730 beoordelingen

8 / 10
26 januari 2023
Suzanne van Rijn
Training Persoonlijke effectiviteit
Je voelt je in deze training snel op je gemak door de werkvormen waarbij je snel kennis maakt met de trainster en de groep. Door...
Lees  meer   minder 
9 / 10
16 januari 2023
Jannie Prins
Training Coachend leidinggeven
Een inspirerende training die veel over jezelf leert, je aan het denken zet en ondersteund bij je zelf reflectie. Bied goed handvatten voor het begeleiden...
Lees  meer   minder 
9 / 10
07 januari 2023
Martijn Jansen
Training Leidinggeven aan projecten
Goede training om te werken aan je soft skills. De training heeft mij veel inzichten gegeven.
8 / 10
28 december 2022
Simone van Rossum
Training Coachend leidinggeven
Heldere training met betrokken trainer. Geleerd hoe ik over kom op een ander en hoe ik open vragen kan stellen. Heel waardevol voor mijn werk...
Lees  meer   minder 
10 / 10
28 december 2022
Dionne Kok
Training Coachend leidinggeven
Dat het een fijne gezellige sfeer was en het heel leerzaam is geweest voor mij.
10 / 10
28 december 2022
Jannie Prins
Training Coachend leidinggeven
Erg leerzaam, ondersteund voor de persoonlijke groei en ontdekken waar je staat als LG. Zet je in je kracht.
8 / 10
28 december 2022
Jaco Koster
Training Coachend leidinggeven
Leerzaam om te zien welke profiel iemand heeft en hoe je daarmee in gesprek moet gaan.
8 / 10
15 december 2022
Daan van Driel
Training Persoonlijk leiderschap
Leuke training voor jezelf die anders is dan de trainingen die je bent gewend.
Bekijk alle reviews
Studieadvies background

Studieadvies op maat?

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

IPV Studie adviseur
Icoon nieuwsbrief

Niks missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Vraag nu gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief aan! Laat je inspireren door interessante artikelen, whitepapers en de nieuwste informatie over onze trainingen en opleidingen.


    Copyright © 2012 - 2023 - IPV Training & Advies B.V.