Elke werkgever wil vitale medewerkers met up-to-date kennis en de juiste vaardigheden. Dat gebeurt niet vanzelf. Zeker bij oudere medewerkers vraagt dit om meer inzet. De overheid investeert daarom in trainingen op het gebied van soft skills en persoonlijke vaardigheden. A+O-Metalektro, het opleidingsfonds gericht op Metalektro bedrijven, introduceerde daarom een nieuwe subsidie, de MDIEU-regeling (ook Fit tot je pensioen-regeling genoemd). Deze wordt gefinancierd vanuit de Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden (MDIEU) van het ministerie van SZW.

Gerelateerde
trainingen en opleidingen

Opleiden loont, zeker met de MDIEU-regeling

Technologische ontwikkelingen wisselen elkaar in rap tempo af en er is een tekort aan medewerkers. Daarom is het van groot belang om medewerkers zo lang mogelijk fit aan het werk te houden. Het volgen van trainingen en de mogelijkheid tot ontwikkelen geeft medewerkers nieuwe energie. Ze krijgen meer zelfvertrouwen en voelen zich gezien. In de nieuwe CAO wordt niet voor niets het vaardighedenpaspoort geïntroduceerd. Hiermee worden werkgevers en werknemers gestimuleerd om blijvend te investeren in opleiding en ontwikkeling. Met de MDIEU-regeling investeer in je medewerkers zonder extra kosten en houd je ze fit tot aan hun pensioen.

Onbeperkt trainingen volgen met de MDIEU-regeling

Met A+O Metalektro delen we een gedeelde passie voor techniek, opleiden en ontwikkelen. We stelden een aanbod samen van tien trainingen die kosteloos te volgen zijn voor medewerkers in de Metalektro. Een mooie samenwerking die leidt tot medewerkers die fit en vitaal kunnen doorwerken tot aan hun pensioen. Iedere medewerker mag jaarlijks meerdere trainingen volgen. Hieraan zit geen maximum.

Hoe werkt het aanvragen van de MDIEU-regeling?

Elke medewerker in dienst bij een werkgever die onder de CAO Metalektro valt, kan gebruik maken van de subsidieregeling. De medewerker meldt zichzelf aan. Personeelszaken of zijn/haar leidinggevende kan dit ook doen. Uiteraard wel in overleg met de medewerker. De factuur sturen we naar de werkgever. Als werkgever dien je binnen maximaal drie maanden na de start van de training een aanvraag in bij A+O Metalektro via Mijn A+O. De exacte procedure lees je op de website van A+O Metalektro.

Ook incompany

Een heel team kosteloos trainen? Dat kan ook! Deze tien trainingen kunnen we ook in company geven, op jullie eigen locatie of in de buurt. De enige kosten voor jullie zijn die van de locatie en de catering. Wij verzorgen de training exclusief voor jouw organisatie en helpen je met de aanvraag bij A+O Metalektro.

Wees er snel bij

Je kunt vanaf 15 november gebruikmaken van de regeling. De regeling geldt tot en met 31 mei 2024, maar wacht niet te lang want OP = OP.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze regeling of advies welke trainingen het beste passen bij jullie medewerkers of organisatie? Neem dan contact op met onze studieadviseurs via 073 80 01 800 of studieadvies@ipv.nl.

Heb je vragen over de inhoud van de regeling neem dan contact op met A+O-Metalektro via 088-60 50 960 of vergoedingen@ao-metalektro.nl.

De meest gestelde vragen over de MDIEU-subsidie op een rij

Is de MDIEU-regeling hetzelfde als de Fit tot aan je pensioen-regeling?

Ja, de MDIEU-regeling is hetzelfde als de Fit tot aan je pensioen-regeling. MDIEU staat voor Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden. De campagne waarmee de regeling onder de aandacht wordt gebracht, heet Fit tot aan je pensioen, hoe ga je dat doen?

Hoe kan ik de MDIEU-regeling gebruiken als werkgever?

De MDIEU-regeling kun je gebruiken als je werkgever bent in de Metalektro-branche. Met deze regeling investeer je in het opleiden en ontwikkelen van je medewerkers zodat zij fit tot hun pensioen kunnen blijven werken.

Geldt de MDIEU-regeling alleen voor de Metalektro-branche?

Ja, de MDIEU-regeling is opgezet speciaal voor medewerkers in de Metalektro-branche en wordt uitgevoerd door A+O- Metalektro, het opleidingsfonds gericht op metalektro bedrijven. Medewerkers in andere branches kunnen gebruikmaken van de STAP-regeling of regelingen die bij hun sector horen.

Reviews van deelnemers

IPV Training & Advies wordt gemiddeld beoordeeld met een 8.6 uit 10 op basis van 3933 beoordelingen

8 / 10
27 september 2023
Patricia Van der Zwan
Training Coachend leidinggeven
De trainer geeft een vertrouwd gevoel waarbij iedereen op zijn gemak is en zichzelf kan zijn. Je leert veel inzichten over je zelf als coach...
Lees  meer   minder 
10 / 10
24 september 2023
Younes Hassan
Training Starten met leidinggeven
De trainer weet heel goed haar kennis overbengen aan de deelnemers. Aan de start van de cursus kijkt ze als eerst naar de behoefte van...
Lees  meer   minder 
9 / 10
07 juli 2023
Tine Arts
Training Persoonlijke effectiviteit
Hele goede training, met een hele persoonlijke aanpak. Betrokken en open trainster, leuk dat de opdrachten samen worden opgepakt. Er wordt voldoende tijd besteed aan...
Lees  meer   minder 
9 / 10
06 juli 2023
Anita Woesthoff
Cursus Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie
Goede indeling tussen de 1e en 2e trainingsdag. Alles duidelijk uitgelegd, goede tools aangereikt en veel besproken. Heel leerzaam echt een aanrader. Goede omgeving, leuke...
Lees  meer   minder 
8 / 10
03 juli 2023
Mustafa Sert
Training Communicatie in en rond projecten
Leerzaam, geeft je aardig inzichten en praktische aanpak in en rond projecten. Manier van communiceren in verschillende situaties is bruikbaar om de praktijk.
8 / 10
29 juni 2023
Claudia Schout
Training Starten met leidinggeven
Erg leuke en enthousiaste trainer. Fijne afwisseling tussen theorie en praktijk.
9 / 10
30 mei 2023
Caroline De Clod
Training Persoonlijke effectiviteit
Je leert jezelf beter kennen en om jezelf beter te profileren door sterker in je schoenen te staan. Daarnaast leer je ook hoe je om...
Lees  meer   minder 
9 / 10
26 mei 2023
Rico Verhiel
Training Communicatie in en rond projecten
Je leert in korte tijd veel nieuwe handvatten en hoe je deze in praktijk kunt brengen. Daarnaast leer je makkelijker reflecteren.
Bekijk alle reviews
Studieadvies background

Studieadvies op maat?

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

IPV Studie adviseur
Icoon nieuwsbrief

Niks missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Vraag nu gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief aan! Laat je inspireren door interessante artikelen, whitepapers en de nieuwste informatie over onze trainingen en opleidingen.


    Copyright © 2012 - 2023 - IPV Training & Advies B.V.