Elke werkgever wil vitale medewerkers met up-to-date kennis en de juiste vaardigheden. Dat gebeurt niet vanzelf. Zeker bij oudere medewerkers vraagt dit om meer inzet. De overheid investeert daarom in trainingen op het gebied van soft skills en persoonlijke vaardigheden. A+O-Metalektro, het opleidingsfonds gericht op Metalektro bedrijven, introduceerde daarom een nieuwe subsidie, de MDIEU-regeling (ook Fit tot je pensioen-regeling genoemd). Deze wordt gefinancierd vanuit de Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden (MDIEU) van het ministerie van SZW.

Gerelateerde
trainingen en opleidingen

Opleiden loont, zeker met de MDIEU-regeling

Technologische ontwikkelingen wisselen elkaar in rap tempo af en er is een tekort aan medewerkers. Daarom is het van groot belang om medewerkers zo lang mogelijk fit aan het werk te houden. Het volgen van trainingen en de mogelijkheid tot ontwikkelen geeft medewerkers nieuwe energie. Ze krijgen meer zelfvertrouwen en voelen zich gezien. In de nieuwe CAO wordt niet voor niets het vaardighedenpaspoort geïntroduceerd. Hiermee worden werkgevers en werknemers gestimuleerd om blijvend te investeren in opleiding en ontwikkeling. Met de MDIEU-regeling investeer in je medewerkers zonder extra kosten en houd je ze fit tot aan hun pensioen.

Onbeperkt trainingen volgen met de MDIEU-regeling

Met A+O Metalektro delen we een gedeelde passie voor techniek, opleiden en ontwikkelen. We stelden een aanbod samen van tien trainingen die kosteloos te volgen zijn voor medewerkers in de Metalektro. Een mooie samenwerking die leidt tot medewerkers die fit en vitaal kunnen doorwerken tot aan hun pensioen. Iedere medewerker mag jaarlijks meerdere trainingen volgen. Hieraan zit geen maximum.

Hoe werkt het aanvragen van de MDIEU-regeling?

Elke medewerker in dienst bij een werkgever die onder de CAO Metalektro valt, kan gebruik maken van de subsidieregeling. De medewerker meldt zichzelf aan. Personeelszaken of zijn/haar leidinggevende kan dit ook doen. Uiteraard wel in overleg met de medewerker. De factuur sturen we naar de werkgever. Als werkgever dien je binnen maximaal drie maanden na de start van de training een aanvraag in bij A+O Metalektro via Mijn A+O. De exacte procedure lees je op de website van A+O Metalektro.

Ook incompany

Een heel team kosteloos trainen? Dat kan ook! Deze tien trainingen kunnen we ook in company geven, op jullie eigen locatie of in de buurt. De enige kosten voor jullie zijn die van de locatie en de catering. Wij verzorgen de training exclusief voor jouw organisatie en helpen je met de aanvraag bij A+O Metalektro.

Wees er snel bij

Je kunt vanaf 15 november gebruikmaken van de regeling. De regeling geldt tot en met 31 mei 2024, maar wacht niet te lang want OP = OP.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze regeling of advies welke trainingen het beste passen bij jullie medewerkers of organisatie? Neem dan contact op met onze studieadviseurs via 073 80 01 800 of studieadvies@ipv.nl.

Heb je vragen over de inhoud van de regeling neem dan contact op met A+O-Metalektro via 088-60 50 960 of vergoedingen@ao-metalektro.nl.

De meest gestelde vragen over de MDIEU-subsidie op een rij

Is de MDIEU-regeling hetzelfde als de Fit tot aan je pensioen-regeling?

Ja, de MDIEU-regeling is hetzelfde als de Fit tot aan je pensioen-regeling. MDIEU staat voor Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden. De campagne waarmee de regeling onder de aandacht wordt gebracht, heet Fit tot aan je pensioen, hoe ga je dat doen?

Hoe kan ik de MDIEU-regeling gebruiken als werkgever?

De MDIEU-regeling kun je gebruiken als je werkgever bent in de Metalektro-branche. Met deze regeling investeer je in het opleiden en ontwikkelen van je medewerkers zodat zij fit tot hun pensioen kunnen blijven werken.

Geldt de MDIEU-regeling alleen voor de Metalektro-branche?

Ja, de MDIEU-regeling is opgezet speciaal voor medewerkers in de Metalektro-branche en wordt uitgevoerd door A+O- Metalektro, het opleidingsfonds gericht op metalektro bedrijven. Medewerkers in andere branches kunnen gebruikmaken van de STAP-regeling of regelingen die bij hun sector horen.

Reviews van deelnemers

IPV Training & Advies wordt gemiddeld beoordeeld met een 8.6 uit 10 op basis van 4041 beoordelingen

9 / 10
01 december 2023
Leon Leon de haan
Training Coachend leidinggeven
Veel geleerd hoe te benaderen en een stukje handige zelfreflectie.
9 / 10
30 november 2023
Koen Blommestein
Cursus Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie
Het is leerzaam en zeer productief. Het is niet alleen luisteren, maar ook ervaringen delen.
9 / 10
29 november 2023
Tim van Alphen
Training Starten met leidinggeven
Er word goed de tijd genomen voor de les en alle vragen die er zijn. Er word ook op een goede manier uitleg gegeven
8 / 10
27 november 2023
Marc Baron
Training Persoonlijk leiderschap
Ik vond het een hele duidelijke en rustige uitleg/aanpak. Leuke opdrachten tussendoor en ook niet alles in het lokaal.
9 / 10
10 november 2023
René in ‘t Veld
Training Persoonlijk leiderschap
Nuttig om goed naar jezelf te kijken en hiermee jezelf en je omgeving beter te begrijpen en hier je voordeel mee te doen.
8 / 10
10 november 2023
Enno van Geel
Training Persoonlijk leiderschap
De aanpak van de trainer & de groepsdynamiek is erg goed.
9 / 10
08 november 2023
Lars Spee
Training Persoonlijke effectiviteit
Dat het enorm interessante informatie is en het zowel voor jezelf als in de omgang met andere heel leerzaam is.
10 / 10
08 november 2023
Anouk Beeke
Training Persoonlijke effectiviteit
Ja ik beveel deze training zeker aan. Ik vond de afwisseling van interactief en theoretisch bezig zijn erg fijn. Ook hadden we een fijne docent...
Lees  meer   minder 
Bekijk alle reviews
Studieadvies background

Studieadvies op maat?

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

IPV Studie adviseur
Icoon nieuwsbrief

Niks missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Vraag nu gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief aan! Laat je inspireren door interessante artikelen, whitepapers en de nieuwste informatie over onze trainingen en opleidingen.


    Copyright © 2012 - 2024 - IPV Training & Advies B.V.