Leidinggevenden bij Stork Elsloo moeten meer gaan samenwerken met interne en externe klanten en effectiever leiding kunnen geven in wisselende situaties en omstandigheden.

Het ontwikkelleertraject is aangeboden aan 135 operationeel leidinggevenden die de dagelijkse leiding voeren en verantwoordelijk zijn voor de inzet en onderhoud van bedrijfsinstallaties in de Olie-, Gas-, Chemie- en Energiesector.

Onze aanpak

We ontwikkelden in samenwerking met de opdrachtgever een blended maatwerktraject. Essentieel hierbij was de actieve betrokkenheid van de managers van de leidinggevenden, leren van en met elkaar en de praktische toepassing op de werkvloer. Het traject startte met een workshop voor de managers waarin afspraken zijn gemaakt over hun begeleidende en coachende rol.

De leerinterventies in het traject:

  • Out of context gaming bij de start en bij de afsluiting
  • Persoonlijk Ontwikkelplan en begeleiding op de werkvloer
  • Trainingssessies: inzichten en oefening communicatie, samenwerken en beïnvloeden.
  • Intervisie: praktijkervaring en reflecties.

Het resultaat

Leidinggevenden hebben inzicht in hun persoonlijke kwaliteiten en valkuilen. Hun vaardigheden voor persoonlijk leiderschap zijn versterkt (communicatie, feedback en beïnvloeden). Ze zijn beter in staat om de samenwerking met interne en externe klanten te beïnvloeden en te sturen. Bovendien hebben zij door de intervisie de kracht van elkaar ondersteunen en stimuleren ervaren.

“Ik vind het belangrijk dat een opleider in staat is om de aanpak en het aanbod aan te passen aan de behoefte van het bedrijf. IPV is in haar aanpak praktisch en zeer klantgericht naar onze organisatie. Ze hebben heel goed aangevoeld wat er nodig was om onze mensen te ontwikkelen” – Carmen Mélotte Business Partner HR