Zet de ontwikkeling van jouw medewerkers op 1

Wanneer meerdere collega’s binnen jullie organisatie opgeleid of getraind moeten worden, kan een incompany training een goede mogelijkheid zijn. Samen bekijken we wat jullie medewerkers nodig hebben. Hierbij staat de dagelijkse praktijk van jullie bedrijf centraal.

Incompany training betekenis

Wat is een incompany training eigenlijk? Incompany betekent ‘binnen het bedrijf’, we voeren de training bij jullie op locatie uit. Vaak wordt ook het woord ‘inhouse training’ gebruikt. Het kan natuurlijk zijn dat je geen geschikte eigen locatie hebt. Dan onderzoeken we samen de mogelijkheden om op een externe locatie bij jullie in de buurt de training te verzorgen.

Wat is het verschil tussen een incompany training en een maatwerk training?

Met maatwerk bedoelen wij dat de training voor jouw organisatie op maat gemaakt wordt. In samenwerking stemmen we het programma van de trainingsdagen af op de leerwensen en ontwikkelmogelijkheden binnen de organisatie. Je kunt er ook voor kiezen om één van onze bestaande programma’s in te zetten binnen jouw organisatie. Dat is een incompany training. Je kunt er dan voor kiezen om bepaalde onderwerpen meer te verdiepen of juist minder of niet aan te bieden. Benieuwd welke trainingen wij aanbieden? Bekijk hier ons complete aanbod aan trainingen en opleidingen. Als dit niet (volledig) aansluit bij de ontwikkelwensen binnen de organisatie, dan is een op maat gemaakte training dus een goede optie.

Wanneer kies je voor een incompany training en wanneer voor het open cursusprogramma?

Wanneer jullie meerdere medewerkers met dezelfde leerwensen hebben is het soms handig om te kiezen voor een ‘inhouse training’. We kunnen de training dan specifiek aanpassen voor jullie organisatie. De voorbeelden sluiten naadloos aan op dagelijkse uitdagingen van jullie medewerkers. Zij herkennen hierin de situaties die zij ‘gisteren’ hebben meegemaakt of kunnen zich voorstellen dat ze deze ‘morgen’ gaan meemaken. Daarnaast is het een voordeel dat de data en tijden worden afgestemd met de organisatie en de trainer. De lijnen tussen de trainer en de organisatie zijn kort, tussentijds kan de training bijgestuurd worden op actualiteiten.

In andere situaties kan een training binnen het open programma juist beter passen. Voor sommige organisaties is het niet mogelijk om alle medewerkers van een afdeling tegelijk te trainen, bijvoorbeeld omdat ze niet allemaal tegelijk gemist kunnen worden op de werkvloer. Dan kun je ervoor kiezen om de deelnemers om de beurt aan een open training deel te laten nemen. Bovendien wisselen deelnemers tijdens de training vaak ervaringen uit. Ondanks dat de deelnemers bij andere organisaties werken, blijft de uitdaging vaak hetzelfde.

Wat kost een incompany training?

De kosten van een incompany training hangen af van de wensen die een organisatie heeft. Hoe meer deelnemers je hebt om op te leiden, hoe lager de kosten per deelnemer liggen. Wanneer je dus een grote groep deelnemers hebt met dezelfde leerwens is het vaak voordeliger om voor een incompany training te kiezen in plaats van een open training voor elke deelnemer.

Wij maken graag vrijblijvend een offerte op. Hiervoor komt een trainer bij jullie langs om jullie wensen te inventariseren. Zo kunnen wij een voorstel op maat maken. Wil je meer weten? Doe een informatieaanvraag via de website of neem contact op met onze studieadviseurs via 073 – 80 01 800.

Wat kan ik verwachten van een incompany training bij IPV Training & Advies?

IPV Training & Advies is een gespecialiseerd bureau in het ontwikkelen van praktische persoonlijke vaardigheden voor mensen in de technische branches. Wij bieden training, advies en coaching voor prestatieverbetering op persoonlijk- en op teamniveau. Hierbij staat de waarde die bedrijven willen creëren voor hun klanten centraal.

De belofte van IPV Training & Advies:

 • Resultaatgericht
 • Trainen met plezier
 • De dagelijkse praktijk staat centraal
 • Leren door doen (ervarend leren)
 • No-nonsense en to-the-point
 • Interactieve sessies
 • Deelnemers confronteren/spiegelen met hun gedragen
 • Veilige en stimulerende werkomgeving

Hoe pakt IPV Training en Advies een inhouse training aan?

Onze aanpak kenmerkt zich als praktisch en toepassingsgericht. Tijdens de trainingen gebruiken de trainers praktijkvoorbeelden van deelnemers. We spreken de taal en kennen de vraagstukken van de technische branches. In onze aanpak combineren we bijeenkomsten met digitaal leren via ons leerplatform Leren Online en coaching. We sturen op direct leerresultaat en op blijvende ontwikkeling op eigen kracht. Ook voor de langere termijn.

Hoe ziet een incompany traject eruit?

 1. Wanneer je interesse hebt in een incompany training, neem je contact op met onze studieadviseurs. Zij brengen jou in contact met één van onze trainers of adviseurs.
 2. Je maakt een afspraak met onze adviseur of een gespecialiseerde trainer en samen brengen jullie de ontwikkelwensen in kaart. Waar jij als organisatie naar toe wilt en wat de drijfveren zijn van jouw medewerkers vormen het startpunt.
 3. De adviseur of trainer brengt een op maat gemaakte offerte uit.
 4. Wanneer jullie akkoord gaan met de offerte gaat IPV Training en Advies aan de slag met de voorbereidingen. We gaan aan de slag met het inrichten van de blended learning omgeving en het uitnodigen van de deelnemers. Er is altijd 1 persoon binnen IPV Training & Advies jullie aansprekingspunt.
 5. De trainer geeft de training op de door jullie afgesproken dagen.
 6. Vaak gaan de deelnemers tijdens de training al aan de slag met een persoonlijk ontwikkelplan. Zo maken de deelnemers tijdens de training plannen om het geleerde in de praktijk te brengen.
 7. Na afloop van de training ontvangen alle deelnemers de online evaluatie. Ook evalueren jullie samen met de trainer. Zijn alle leerdoelen behaald? Mocht het nodig zijn maken jullie vervolgafspraken.
 8. Deelnemers hebben nog tot een jaar na de start van de training toegang tot de Leren Online omgeving. Wanneer ze de geleerde kennis en vaardigheden in de praktijk gaan brengen, kunnen altijd nieuwe vragen opkomen. Daarom kunnen deelnemers via Leren Online vragen blijven stellen aan de trainer.

Wat is Leren Online?

Wij maken vaak gebruik van blended learning. Dit houdt in dat deelnemers niet alleen tijdens de training aan de slag gaan met hun leerdoelen, ook van tevoren, tussen de trainingsdagen en na afloop worden deelnemers gestimuleerd om hiermee bezig te zijn. Dit doen wij door ons online leerplatform Leren Online in te zetten. Zo worden voor de training vragen gesteld om de leerwensen in kaart te brengen en kunnen deelnemers via Leren Online contact houden met de trainer. De leeromgeving kan helemaal in de kleuren van jouw huisstijl worden ingericht. Het gebruik van de blended learning is niet altijd nodig, samen met jullie kijken we of de leeromgeving een toevoeging is op het trainingsprogramma.

Wat kan ik na afloop van een incompany training verwachten?

Evalueren is een belangrijk – en bij ons standaard – onderdeel van een incompany traject. Na afloop van de training vullen de deelnemers direct een online evaluatie is. Hiermee meten we of hun verwachtingen uitgekomen zijn en of alles naar tevredenheid verlopen is. Een samenvatting van deze evaluatie bespreken we altijd met onze klanten. Daarbij bespreken we of het vooraf gestelde doel bereikt is. Zijn er binnen de groep nog ontwikkelwensen? Het fijne van een incompany training is dat we ook een vervolgtraject op maat voor jouw organisatie kunnen maken. Of heb je nieuwe medewerkers die je dezelfde training wilt aanbieden? Ook dit is mogelijk. We kijken graag met je naar de mogelijkheden.

Meer weten?

Wil je meer weten over incompany trainen of ben jij benieuwd wat de mogelijkheden binnen jouw organisatie zijn? Onze studieadviseurs helpen je graag met persoonlijk advies. Neem contact met ons op via 073 – 80 01 800 of vul het aanvraagformulier in.