Waarom reageert iemand op een bepaalde manier? Teams werken beter samen wanneer teamleden inzicht hebben in hun eigen én elkaars gedrag en communicatiestijl. Door communicatie op elkaar af te stemmen, verbetert de samenwerking, werk je met meer plezier en haal je als team betere resultaten. Dat kan met behulp van onze DISC teamtraining.

Voor wie is deze DISC teamtraining op maat ontwikkeld?

De maatwerktraining Teambuilding met DISC is speciaal ontwikkeld voor teams die zich willen ontwikkelen en een betere samenwerking wensen. Zoals:

  • nieuwe teams waarvan de leden elkaar nog niet zo goed kennen
  • teams die in ontwikkeling zijn
  • teams waarbij de onderlinge samenwerking beter kan
  • teams die voor een (nieuwe) opdracht of uitdaging staan

Wat ontwikkelen we tijdens de DISC teamtraining?

In deze DISC teamtraining leren teamgenoten elkaar op een diepere laag kennen. Aan de hand van DISC-persoonlijkheidsprofielen ontdekken jullie welke communicatievoorkeuren er allemaal zijn en welke profielen jullie zelf bezitten. Zo leren jullie waarom je met het ene teamlid beter op kan schieten dan met anderen en ontstaat er meer begrip voor elkaar. Dat verbetert de onderlinge communicatie en samenwerking.

Na de training nemen jullie een grid mee: een visueel overzicht waarop ieders DISC-profielen en kwaliteiten vermeld staan. Dit grid stelt jullie in staat om in de dagelijkse werkpraktijk met meer kracht en plezier samen te werken.

Andere trainingen en opleidingen

Benieuwd op welke manieren we teams nog meer helpen ontwikkelen? Neem voor persoonlijk advies contact op met onze studieadviseurs via 073-80 01 800.

Wat is DISC?

Het Q4 DISC gedragsprofiel is een handige tool om het verschil te meten tussen iemands natuurlijke en aangepaste gedrag. Zo krijg je inzicht in je eigen denken, handelen en communiceren – maar ook in dat van anderen. Door profielen in kaart te brengen, begrijpen collega’s elkaar beter en leren ze beter onderling samen te werken en te communiceren.

Kan de training Teambuilding met DISC gratis gevolgd worden met het STAP-budget?

Nee. De STAP-regeling is bedoeld voor persoonlijke ontwikkeling en kan alleen individueel ingezet worden. Kijk hier voor meer informatie over de STAP-regeling.

Kan ik de training Teambuilding met DISC ook volgen als ik binnenkort ga leidinggeven aan een team?

De maatwerktraining Teambuilding met DISC is speciaal ontwikkeld om met een compleet team te volgen. We hebben wel naast de training DISC en leiderschap ook nog andere individuele trainingen voor teamleiders. Kijk hier voor een overzicht.

Incompany training Teambuilding met DISC wordt uitgevoerd door onze partner:
IMK Opleidingen

Dit is een DISC teamtraining op maat. Het exacte programma is daarom afhankelijk van de leerwensen van jullie team. Deze onderwerpen komen in ieder geval aan bod:

  • Persoonlijke effectiviteit vergroten: individueel en op teamniveau
  • Inzicht in persoonlijke communicatie en gedragsstijlen met behulp van DISC
  • Gedrag en communicatie leren afstemmen op andere teamleden
  • Feedback geven en ontvangen
  • Een team vormen op basis van aanwezige kwaliteiten, gedrag en communicatie
  • De juiste mensen op de juiste plek in het team zetten door doelen te vertalen naar competenties
Incompany training Teambuilding met DISC wordt uitgevoerd door onze partner:
IMK Opleidingen

De training heeft op dit moment (nog) geen trainingsdata. Houd onze website in de gaten voor actuele data of neem contact op met één van onze studieadviseurs via studieadvies@ipv.nl of 073 80 01 800.

Deze training is alleen als incompany training beschikbaar. Wil je van gedachten wisselen over de exacte invulling van deze training, gebaseerd op jullie organisatie? Stuur ons dan vrijblijvend een maatwerkaanvraag!

Onze aanpak

Je leert niet alleen tijdens de training, maar ook door het geleerde in de praktijk te brengen. Voor aanvang van de training gaat de deelnemer aan de slag met online voorbereidingsopdrachten en wordt de DISC-test ingevuld. Tijdens de training is er veel interactie onderling. Daarbij worden voorbeelden gebruikt uit de dagelijkse praktijk. Om te zorgen dat het geleerde actueel blijft, kun je tot twaalf maanden vanaf de eerste trainingsdag online contact houden met de trainer en aanvullende online oefeningen doen.

Wie is mijn trainer?

Al onze trainers hebben volop praktijkervaring en zijn gericht op de persoonlijke ontwikkeling van elke deelnemer en op teamontwikkeling. Daarnaast is hij of zij DISC gecertificeerd.

Incompany training Teambuilding met DISC wordt uitgevoerd door onze partner:
IMK Opleidingen