Wil je de salesvaardigheden van jouw team naar het volgende niveau tillen? Ga dan aan de slag met DISC. Met het DISC profiel krijg je meer inzicht in je eigen gedrag en manier van communiceren, maar ook in dat van anderen. Zo leer je jouw gedrag en communicatie afstemmen op dat van de klant. Ook leer je in deze training beter samenwerken als salesteam.

Voor wie is de Incompany training DISC voor sales en accountmanagers?

Deze incompany training is bedoeld voor iedereen die regelmatig klantcontact heeft en beter wil worden in zijn of haar vak. Denk aan verkopers, monteurs, accountmanagers, servicedeskmedewerkers en salesmanagers.

Wat ontwikkel je tijdens de training?

In deze training staat het DISC profiel van jou en teamgenoten centraal. Op basis van DISC ga je aan de slag met deze kennis en vaardigheden:

 • Inzicht in je eigen communicatie- en gedragsstijl
 • Jouw communicatie- en gedragsstijl leren afstemmen op dat van klanten. Daardoor leer je:
  • Beter luisteren naar de klant
  • Beter verbinding maken met de klant
  • Op de juiste manier de juiste vragen stellen
  • Antwoorden en toelichting geven die passen bij de klant
  • Een duurzame relatie opbouwen met de klant
  • Meer vertrouwen opbouwen bij de klant
  • Effectiever om de order vragen bij de klant
 • Inzicht in gedrags- en communicatiestijlen van andere teamgenoten. Zo leer je effectiever feedback geven en beter samenwerken als team.

Andere trainingen en opleidingen

Benieuwd op welke manieren we (sales)teams nog meer vooruit helpen? Neem voor een oriënterend gesprek en persoonlijk advies contact op met onze studieadviseurs via 073-80 01 800.

Wat is DISC?

Het Q4 DISC gedragsprofiel is een handige tool om het verschil te meten tussen iemands natuurlijke en aangepaste gedrag. Zo krijg je inzicht in je eigen denken, handelen en communiceren – maar ook in dat van anderen. Door profielen in kaart te brengen, begrijpen collega’s elkaar beter en leren ze beter onderling samen te werken en te communiceren.

Kunnen we de Incompany training DISC voor sales en accountmanagers gratis volgen met het STAP-budget?

Helaas niet. De STAP-regeling is bedoeld voor persoonlijke ontwikkeling en kan alleen individueel ingezet worden. Kijk hier voor meer informatie over de STAP-regeling.

Kan ik de Incompany training DISC voor sales en accountmanagers ook individueel volgen?

Deze training is bedoeld om met het hele salesteam te volgen en wordt incompany gegeven. Andere salestrainingen bieden wel individueel aan, zoals de training Adviserend Verkopen of De vakman als accountmanager.

Dit is een incompany training. De precieze invulling van het programma wordt gebaseerd op de leerwensen van het team. Het DISC-gedragsprofiel komt in ieder geval aan bod. Daarmee krijgen teamleden inzicht in hun eigen én elkaars gedrag en manier van communiceren, wat de samenwerking verbetert. Ook leren ze gedrag en communicatievoorkeur bij de klant herkennen, zodat ze zichzelf daarop kunnen afstemmen.

De training heeft op dit moment (nog) geen trainingsdata. Houd onze website in de gaten voor actuele data of neem contact op met één van onze studieadviseurs via studieadvies@ipv.nl of 073 80 01 800.

Dit is een maatwerktraining. Tijdens een kennismakingsgesprek worden jullie wensen in kaart gebracht. Aan de hand daarvan stellen wij een passende offerte op. Wil je weten of deze maatwerktraining aansluit de ontwikkeling wensen van jullie salesteam? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 073-80 01 800 of laat je gegevens achter via ons maatwerkformulier.

8 / 10
30 november 2021
Daphne Baardolf
Incompany training DISC voor sales en accountmanagers
Leerzaam! Doordat je gelijk aan de slag gaat met je eigen mails kan je het gelijk toepassen. Goede tips om efficiënter te werken.
8 / 10
01 oktober 2021
Co Nelen
Incompany training DISC voor sales en accountmanagers
Ik kan nu beter mijn eigen positie bepalen in conflicten en ben actief zelf stappen daarin gaan zetten. Trainer geeft veel voorbeelden, vraagt door en...
Lees  meer   minder 
8 / 10
02 september 2021
Tom Wattel
Incompany training DISC voor sales en accountmanagers
Een goede manier om te leren hoe je iemand (beter) kan begrijpen en benaderen.
8 / 10
01 september 2021
Wietske Elgers
Incompany training DISC voor sales en accountmanagers
De inhoud van de training is erg leerzaam en interessant. De 2 dagen worden verdeeld in 2 weken. Tussendoor krijg je via een online portaal...
Lees  meer   minder 

Onze aanpak

Leren doe je niet alleen tijdens de training zelf, maar ook door het geleerde in de praktijk te brengen. Voor de start van de training krijgen alle deelnemers toegang tot onze online leeromgeving. Daar kunnen ze al meer lezen over het DISC-model en hun DISC-test invullen. Tijdens de training zelf is er veel interactie onderling. Daarbij worden voorbeelden gebruikt uit jullie dagelijkse werkpraktijk. Om te zorgen dat het geleerde actueel blijft, kun je tot twaalf maanden na de start van de training online contact houden met de trainer en aanvullende online oefeningen doen.

Wie is de trainer?

Al onze trainers hebben volop praktijkervaring op het gebied van sales en account management. Ook zijn zij DISC gekwalificeerd. Tijdens het voortraject maken jullie alle kennis met de trainer die jullie team gaat begeleiden.