Het Q4 Profiles DISC gedragsprofiel geeft inzicht in je eigen gedrag en manier van communiceren. Zo leer je waarom je je op een bepaalde manier gedraagt in specifieke situaties. En hoe zinvol dat is. Door dit inzicht word je je bewust van je sterke en zwakkere kanten en vergroot je persoonlijke effectiviteit. Door de persoonlijke nabespreking haal je het maximale uit jouw DISC-gedragsprofiel.

Voor wie is het DISC profiel met uitgebreide uitleg?

DISC profiel met uitgebreide uitleg is relevant voor iedereen die in zijn of haar werk regelmatig contact heeft met collega’s of klanten. Voor monteurs, installateurs, leidinggevenden, accountmanagers, HR-medewerkers, verkopers en andere individuele medewerkers. Ook voor oud-deelnemers die DISC al eens voorbij hebben zien komen en graag meer verdieping willen, is dit interessant.

Wat ontwikkel ik?

Tijdens DISC profiel met uitgebreide uitleg leer je jezelf beter kennen. Zeker dankzij de uitgebreide uitleg en persoonlijke individuele nabespreking. Dit zijn de ontwikkelpunten:

  • Inzicht in je persoonlijke communicatie en gedragsstijl
  • Inzicht in je kwaliteiten en valkuilen
  • Vergroting van je persoonlijke effectiviteit
  • Gedrag en communicatie leren afstemmen en aansluiten op anderen
  • Grenzen en behoeften leren kennen en beter aangeven
  • Effectief feedback geven en ontvangen

Andere trainingen en opleidingen

Bij IPV Training & Advies zijn er volop mogelijkheden om jezelf persoonlijk te ontwikkelen. Volg bijvoorbeeld de trainingPersoonlijke effectiviteit en leer voor je mening opkomen, meer zelfvertrouwen hebben en beter samenwerken. Bekijk hier alle trainingen binnen het thema communicatie en persoonlijke effectiviteit.

Speciaal voor HR-medewerkers hebben we de verdiepende DISC training voor HR. Tijdens deze training ontdek je hoe je DISC in kunt zetten als krachtig HR-instrument. Voor teamleiders en managers hebben we de training DISC en leiderschap. Deze training helpt je om de juiste mensen op de juiste plek te zetten, de samenwerking binnen een team te verbeteren en geeft inzicht in jouw leiderschapsvoorkeursstijl.

Wat is DISC?

Het Q4 DISC gedragsprofiel is een handige tool om het verschil te meten tussen iemands natuurlijke en aangepaste gedrag. Zo krijg je inzicht in je eigen denken, handelen en communiceren – maar ook in dat van anderen. Door profielen in kaart te brengen, begrijpen collega’s elkaar beter en leren ze beter onderling samen te werken en te communiceren.

Verzorgen jullie individuele coaching?

Ja, we geven ook coaching. Uit de toelichting van het persoonlijk DISC-profiel kunnen aandachtspunten komen waar je als individu mee aan slag kunt gaan. Coaching is daar uitermate geschikt voor. Lees meer over ons coachingsaanbod op onze speciale pagina.

Kan ik het DISC profiel met uitgebreide uitleg ook samen met collega’s doen?

Om DISC profiel met uitgebreide uitleg samen met collega’s doen is de incompany maatwerk het meest geschikt. We stellen het programma dan samen op basis van jullie leerwensen. Kijk hier voor meer informatie en neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

DISC Profiel met uitgebreide uitleg draait volledig om het ontdekken van jouw DISC-gedragsprofiel. Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Ontdekken van jouw persoonlijke DISC-profiel.
  • Uitgebreide uitleg en toelichting op een samen te bepalen locatie. Tijdens een gesprek van 1,5 tot 2 uur reflecteer je samen met de trainer op jouw DISC-profiel.
  • Praktische handvatten om je DISC-profiel in te zetten om de communicatie met anderen te verbeteren en je persoonlijke effectiviteit te vergroten.

De training heeft op dit moment (nog) geen trainingsdata. Houd onze website in de gaten voor actuele data of neem contact op met één van onze studieadviseurs via studieadvies@ipv.nl of 073 80 01 800.

Wie verzorgt de nabespreking?

De bespreking over het DISC-profiel wordt gedaan door een van onze DISC gekwalificeerde trainers. Al onze trainers hebben volop praktijkervaring en zijn gericht op de persoonlijke ontwikkeling. Op een veilige en respectvolle manier word je geïnspireerd tot nemen van concrete stappen om je gedrag te veranderen of aan de slag te gaan met je persoonlijke ontwikkelpunten.

Ook incompany

We hebben twee maatwerktrainingen die helemaal over het toepassen van het DISC-model in een organisatie gaan. Namelijk Teambuilding met DISC en DISC voor sales en accountmanagers. Daarnaast wordt in veel van onze maatwerktrainingen DISC toegepast. Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk hier voor meer informatie en neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

STAP-budget

Het is niet mogelijk om deze persoonlijke DISC-bespreking via het STAP-budget te doen.