Als stagebegeleider ben jij verantwoordelijk voor de begeleiding van stagiaires binnen jullie organisatie. Dit is een belangrijke rol om op je te nemen, want het is jouw taak om ervoor te zorgen dat jouw stagiaires alle kneepjes van het vak leert. Dit vraagt om diverse didactische kwaliteiten. Ben jij (binnenkort) verantwoordelijk voor het begeleiden van stagiaires en wil je werken aan deze kwaliteiten? Dan is een cursus stagebegeleider dé oplossing voor jou!

Gerelateerde
trainingen en opleidingen

Cursus Praktijkopleider
Leerlingen optimaal begeleiden en coachen
Laatsteplekken werkplekleren-training
Startgarantie

Cursus Praktijkopleider

Werkplekleren & Opleiden

Icoon trainingsduur
Opleidingsduur 2 dagen
Icoon agenda
Eerstvolgende startdatum 7 februari 2022
Icoon beoordelingen
8 beoordelingen 8.5
Training Starten met leidinggeven
Versterk jouw positie en vaardigheden
Laatsteplekken management-training

Training Starten met leidinggeven

Management & Leiderschap

Icoon trainingsduur
Opleidingsduur 2 dagen
Icoon agenda
Eerstvolgende startdatum 11 februari 2022
Icoon beoordelingen
7 beoordelingen 9

Cursus stagebegeleiding volgen

Het volgen van een cursus stagebegeleiding helpt jou om jouw begeleidingsvaardigheden aan te scherpen. Want naast het besteden van aandacht aan de leerprocessen van jouw leerlingen, is het ook belangrijk om zelf aandacht te besteden aan jouw vaardigheden als stagebegeleider. Tijdens een cursus van IPV Training & Advies werk je onder andere aan het verbeteren van jouw communicatie in het werkveld en het organiseren van planmatige werkzaamheden die aansluiten bij de leerdoelen van de stagiaires.

Praktijkgerichte stagebegeleiding cursus

Bij IPV Training & Advies helpen wij jou graag om te werken aan bovenstaande vaardigheden. Volg daarom een stagebegeleiding cursus, zoals de cursus Praktijkopleider. Tijdens deze cursus leer je de didactische vaardigheden eigen te maken, waardoor je stagiaires (nog) beter leert te begeleiden en beoordelen. De cursus praktijkopleider is zowel geschikt voor nieuwe als ervaren begeleiders. Je oriënteert niet alleen wat het precies inhoudt om stagebeleider te zijn en of deze rol bij je past, maar je leert ook je begeleidingsvaardigheden aan te scherpen.

Ook de certificering Praktijkopleider kan interessant zijn voor jou. Deze certificering is voornamelijk voor stagebegeleiders die reeds praktische ervaring hebben met begeleidingstrajecten en reeds een stagebegeleiding cursus hebben gevolgd. Na het volgen van de certificering Praktijkopleider ontvang je een CEET-certificaat Yellow level.

Cursus stagebegeleider op maat

Het is tevens mogelijk om een cursus stagebegeleider op maat te volgen bij IPV Training & Advies. Dit is uitermate geschikt voor bedrijven waarbij er meerdere stagebegeleiders op de werkvloer zijn. Dankzij het volgen van een incompany training kunnen alle stagebegeleiders eenzelfde manier van begeleiden aanhouden. Wanneer je bij ons een incompany training aanvraagt, nemen wij samen met jullie de tijd om een cursus te creëren die zowel boeiend, persoonlijk als resultaatgericht is. Neem gerust contact met onze studieadviseurs op via 073 – 80 01 800. Zij denken graag met je mee!

Cursus stagebegeleiding volgen bij IPV Training & Advies

Bij IPV Training & Advies bieden wij verschillende trainingen en cursussen die interessant kunnen zijn voor stagebegeleiders. Naast onze stagebegeleiding cursussen bieden wij ook trainingen aan binnen thema’s als Management & Leiderschap, Human Resource Management en Schriftelijke communicatie. Wil jij graag sparren met onze studieadviseurs welke training, cursus of opleiding bij jouw leerdoelen past? Vul dan ons contactformulier in of bel ons via 073 – 80 01 800.

Reviews van deelnemers

Onze Werkplekleren & Opleiden trainingen en opleidingen worden gemiddeld beoordeeld met een 8.5 uit 10 op basis van 2926 beoordelingen

10 / 10
18 november 2021
Benthe Mutsaerts
Training Stakeholder management: Effectief beïnvloeden (compact en praktijkgericht)
Super interessant! Wordt op een leuke manier gebracht. Han is een erg leuke “leraar”! Complimenten.
10 / 10
18 november 2021
Eva van Loo
Training Persoonlijke effectiviteit
Erg leerzaam. Ik heb een boel goede handvatten meegekregen die mij kunnen helpen assertiever te zijn.
9 / 10
18 november 2021
Ron Kiesling
Training Aan de slag met Scrum
Juiste tempo, voldoende ruimte voor ervaringen en vragen.
10 / 10
18 november 2021
Katja Exalto
Training Aan de slag met Scrum
Ik vond hem heel goed. Heldere uitleg, fijne & goede opdrachten, heb er echt wat van opgestoken.
8 / 10
18 november 2021
Maria Vekens
Training Proactief en klantgericht bellen (compact en praktijkgericht)
Ik vond het erg interessant en goed opgebouwd.
8 / 10
17 november 2021
Ankje Aldenhuijsen
Training Effectief communiceren op de werkvloer (compact en praktijkgericht)
Deze was erg leerzaam, ik vond het ook fijn dat er werk gerelateerde voorbeelden aanbod kwamen.
9 / 10
16 november 2021
Erna van der Molen
Training Persoonlijke effectiviteit
Effectieve opleiding, ik heb er in ieder geval veel aan gehad. De training wordt op een ontspannende, proactieve en interactieve manier gegeven. De groep was...
Lees  meer   minder 
9 / 10
16 november 2021
Emiel van Dijk
Training Persoonlijke effectiviteit
Ik vond de training erg goed. Heeft mij een aantal nieuwe inzichten gegeven over mijzelf en heeft ons als team ook dichter bij elkaar gebracht....
Lees  meer   minder 
Bekijk alle reviews
Studieadvies background

Studieadvies op maat?

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

IPV Studie adviseur
Icoon nieuwsbrief

Niks missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Vraag nu gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief aan! Laat je inspireren door interessante artikelen, whitepapers en de nieuwste informatie over onze trainingen en opleidingen.


    Copyright © 2012 - 2021 - IPV Training & Advies B.V.