Als stagebegeleider ben jij verantwoordelijk voor de begeleiding van stagiaires binnen jullie organisatie. Dit is een belangrijke rol om op je te nemen, want het is jouw taak om ervoor te zorgen dat jouw stagiaires alle kneepjes van het vak leert. Dit vraagt om diverse didactische kwaliteiten. Ben jij (binnenkort) verantwoordelijk voor het begeleiden van stagiaires en wil je werken aan deze kwaliteiten? Dan is een cursus stagebegeleider dé oplossing voor jou!

Gerelateerde
trainingen en opleidingen

Cursus stagebegeleiding volgen

Het volgen van een cursus stagebegeleiding helpt jou om jouw begeleidingsvaardigheden aan te scherpen. Want naast het besteden van aandacht aan de leerprocessen van jouw leerlingen, is het ook belangrijk om zelf aandacht te besteden aan jouw vaardigheden als stagebegeleider. Tijdens een cursus van IPV Training & Advies werk je onder andere aan het verbeteren van jouw communicatie in het werkveld en het organiseren van planmatige werkzaamheden die aansluiten bij de leerdoelen van de stagiaires.

Praktijkgerichte stagebegeleiding cursus

Bij IPV Training & Advies helpen wij jou graag om te werken aan bovenstaande vaardigheden. Volg daarom een stagebegeleiding cursus, zoals de cursus Praktijkopleider. Tijdens deze cursus leer je de didactische vaardigheden eigen te maken, waardoor je stagiaires (nog) beter leert te begeleiden en beoordelen. De cursus praktijkopleider is zowel geschikt voor nieuwe als ervaren begeleiders. Je oriënteert niet alleen wat het precies inhoudt om stagebeleider te zijn en of deze rol bij je past, maar je leert ook je begeleidingsvaardigheden aan te scherpen.

Ook de certificering Praktijkopleider kan interessant zijn voor jou. Deze certificering is voornamelijk voor stagebegeleiders die reeds praktische ervaring hebben met begeleidingstrajecten en reeds een stagebegeleiding cursus hebben gevolgd. Na het volgen van de certificering Praktijkopleider ontvang je een CEET-certificaat Yellow level.

Cursus stagebegeleider op maat

Het is tevens mogelijk om een cursus stagebegeleider op maat te volgen bij IPV Training & Advies. Dit is uitermate geschikt voor bedrijven waarbij er meerdere stagebegeleiders op de werkvloer zijn. Dankzij het volgen van een incompany training kunnen alle stagebegeleiders eenzelfde manier van begeleiden aanhouden. Wanneer je bij ons een incompany training aanvraagt, nemen wij samen met jullie de tijd om een cursus te creëren die zowel boeiend, persoonlijk als resultaatgericht is. Neem gerust contact met onze studieadviseurs op via 073 – 80 01 800. Zij denken graag met je mee!

Cursus stagebegeleiding volgen bij IPV Training & Advies

Bij IPV Training & Advies bieden wij verschillende trainingen en cursussen die interessant kunnen zijn voor stagebegeleiders. Naast onze stagebegeleiding cursussen bieden wij ook trainingen aan binnen thema’s als Management & Leiderschap, Human Resource Management en Schriftelijke communicatie. Wil jij graag sparren met onze studieadviseurs welke training, cursus of opleiding bij jouw leerdoelen past? Vul dan ons contactformulier in of bel ons via 073 – 80 01 800.

Reviews van deelnemers

IPV Training & Advies wordt gemiddeld beoordeeld met een 8.5 uit 10 op basis van 3205 beoordelingen

10 / 10
29 april 2022
Kavita Kalloe
Cursus Arbeidsrecht, arbeidscontract en ontslag
De trainer bracht de materie op toegankelijke en laagdrempelige wijze, met veel praktijkvoorbeeld waardoor situaties ook gaan leven. Ze besprak de uitzonderingen op de regel...
Lees  meer   minder 
9 / 10
29 april 2022
Sebastiaan Bakker
Training Communicatie in en rond projecten
Zorgt ervoor dat je weer met 2 voeten op de grond staat en dat het communicatie proces nooit stopt,
9 / 10
28 april 2022
Karin Goedemans
Training Persoonlijke effectiviteit
Erg fijn om in een veilige omgeving je kwetsbaar op te kunnen stellen.
8 / 10
28 april 2022
Bas Pijnappels
Training Persoonlijke effectiviteit
Een hele heldere trainingsmethode met een stuk theorie maar vooral voorbeelden uit de praktijk om met je medecursisten te sparren. Dat maakt het compleet.
8 / 10
28 april 2022
Tom van den Berg
Training Persoonlijke effectiviteit
Goede inhoud, interessant en goed te volgen.
9 / 10
28 april 2022
J. Zwaan
Cursus Praktijkopleider
Gezellige training met een ervaren trainer.
8 / 10
28 april 2022
Yvonne Mocking
Training Persoonlijke effectiviteit
Goede modellen, theoretisch heel interessant, deskundige trainer, goede groepsgrootte.
8 / 10
28 april 2022
P Van Wieringen
Training Persoonlijke effectiviteit
Erg leerzaam. Vooral de groepsdynamiek maakt het interessant. Iedereen heeft andere inzichten.
Bekijk alle reviews
Studieadvies background

Studieadvies op maat?

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

IPV Studie adviseur
Icoon nieuwsbrief

Niks missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Vraag nu gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief aan! Laat je inspireren door interessante artikelen, whitepapers en de nieuwste informatie over onze trainingen en opleidingen.


    Copyright © 2012 - 2022 - IPV Training & Advies B.V.