Als stagebegeleider ben jij verantwoordelijk voor de begeleiding van stagiaires binnen jullie organisatie. Dit is een belangrijke rol om op je te nemen, want het is jouw taak om ervoor te zorgen dat jouw stagiaires alle kneepjes van het vak leert. Dit vraagt om diverse didactische kwaliteiten. Ben jij (binnenkort) verantwoordelijk voor het begeleiden van stagiaires en wil je werken aan deze kwaliteiten? Dan is een cursus stagebegeleider dé oplossing voor jou!

Gerelateerde
trainingen en opleidingen

Cursus stagebegeleiding volgen

Het volgen van een cursus stagebegeleiding helpt jou om jouw begeleidingsvaardigheden aan te scherpen. Want naast het besteden van aandacht aan de leerprocessen van jouw leerlingen, is het ook belangrijk om zelf aandacht te besteden aan jouw vaardigheden als stagebegeleider. Tijdens een cursus van IPV Training & Advies werk je onder andere aan het verbeteren van jouw communicatie in het werkveld en het organiseren van planmatige werkzaamheden die aansluiten bij de leerdoelen van de stagiaires.

Praktijkgerichte stagebegeleiding cursus

Bij IPV Training & Advies helpen wij jou graag om te werken aan bovenstaande vaardigheden. Volg daarom een stagebegeleiding cursus, zoals de cursus Praktijkopleider. Tijdens deze cursus leer je de didactische vaardigheden eigen te maken, waardoor je stagiaires (nog) beter leert te begeleiden en beoordelen. De cursus praktijkopleider is zowel geschikt voor nieuwe als ervaren begeleiders. Je oriënteert niet alleen wat het precies inhoudt om stagebeleider te zijn en of deze rol bij je past, maar je leert ook je begeleidingsvaardigheden aan te scherpen.

Ook de certificering Praktijkopleider kan interessant zijn voor jou. Deze certificering is voornamelijk voor stagebegeleiders die reeds praktische ervaring hebben met begeleidingstrajecten en reeds een stagebegeleiding cursus hebben gevolgd. Na het volgen van de certificering Praktijkopleider ontvang je een CEET-certificaat Yellow level.

Cursus stagebegeleider op maat

Het is tevens mogelijk om een cursus stagebegeleider op maat te volgen bij IPV Training & Advies. Dit is uitermate geschikt voor bedrijven waarbij er meerdere stagebegeleiders op de werkvloer zijn. Dankzij het volgen van een incompany training kunnen alle stagebegeleiders eenzelfde manier van begeleiden aanhouden. Wanneer je bij ons een incompany training aanvraagt, nemen wij samen met jullie de tijd om een cursus te creëren die zowel boeiend, persoonlijk als resultaatgericht is. Neem gerust contact met onze studieadviseurs op via 073 – 80 01 800. Zij denken graag met je mee!

Cursus stagebegeleiding volgen bij IPV Training & Advies

Bij IPV Training & Advies bieden wij verschillende trainingen en cursussen die interessant kunnen zijn voor stagebegeleiders. Naast onze stagebegeleiding cursussen bieden wij ook trainingen aan binnen thema’s als Management & Leiderschap, Human Resource Management en Schriftelijke communicatie. Wil jij graag sparren met onze studieadviseurs welke training, cursus of opleiding bij jouw leerdoelen past? Vul dan ons contactformulier in of bel ons via 073 – 80 01 800.

Reviews van deelnemers

IPV Training & Advies wordt gemiddeld beoordeeld met een 8.5 uit 10 op basis van 3476 beoordelingen

9 / 10
19 september 2022
Lieke Wubbema
Training Starten met leidinggeven
Ze geeft nieuwe inzichten, ze luistert goed en de trainer is oprecht geïnteresseerd.
9 / 10
19 september 2022
Elwin Bos
Training Starten met leidinggeven
Het is heel erg praktisch en er is veel ruimte voor eigen inbreng.
9 / 10
19 september 2022
Leeroy Ploeg
Training Starten met leidinggeven
Heel leerzaam, interactief en je kunt er wat mee in de toekomst.
10 / 10
19 september 2022
Gerard Möhlmann
Training Starten met leidinggeven
Fijne cursusleidster en goede leermomenten.
8 / 10
16 september 2022
John Meijer
Cursus Praktijkopleider
Ontzettend gezellig met een erg leuke trainster.
8 / 10
16 september 2022
Mieke Krijgsheld
Cursus Praktijkopleider
Leuke enthousiaste groep mensen, bevlogen trainster met veel kennis. Er werd veel ervaring uitgewisseld. er waren verschillende onderdelen en ik heb veel informatie gekregen.
Lees  meer   minder 
9 / 10
16 september 2022
Erwin Jongman
Cursus Praktijkopleider
Leuke, interessante wisselwerking in de groep met een zeer enthousiaste docente.
9 / 10
07 juli 2022
Joep Denneman
Training Starten met leidinggeven
Leuke betrokken manier van lesgeven. Goede inzichten over het starten als leider en waar je op moet letten. Ook genoeg ruimte voor vragen/praktijkvoorbeelden.
Bekijk alle reviews
Studieadvies background

Studieadvies op maat?

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

IPV Studie adviseur
Icoon nieuwsbrief

Niks missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Vraag nu gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief aan! Laat je inspireren door interessante artikelen, whitepapers en de nieuwste informatie over onze trainingen en opleidingen.


    Copyright © 2012 - 2022 - IPV Training & Advies B.V.